EGE MECLİSİ -  Muğla'nın Bodrum ilçesinde referandum çalışmalarına devam eden CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, anayasa değişikliği ile getirilmek istenen sistemin, egemen güçlerin yani emperyalizmin Türkiye'yi bölmek için planlanmış bir projenin yansıması olduğunu ileri sürdü. 

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP'li Bodrum Belediyesi meclis üyeleri ve partililerle birlikte Gündoğan, Dirmil ve Yalıkavak mahallelerini ziyaret etti. Esnaf ve kahvede oturan vatandaşlarla sohbet eden CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 16 Nisan'da Türkiye'nin yeniden cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkacağını belirterek "Bu oylama bir seçim değil, seçimi belirli aralıklarla yapabilirsiniz. Bu bir tercih. 79 yıldır cumhuriyet ve demokrasi ağırlıklı parlamenter sistem ile yönetilen ülke tek adamın iki dudağının arasına verilsin mi, verilmesin mi oylanacak. O nedenle bu çok önemli bir süreç. Özellikle egemen güçlerin yani emperyalizmin Türkiye'yi bölmek belki de zayıf düşürmek, bölgesinde etkinliğini zayıflatmak için planlanmış bir projenin yansıması bu. Bir rejim değişikliği var. Onlar sistem değişikliği diyor. Değil arkadaşlar. Başbakan, bakanlar yok. Ne olacağı belli değil. Kaç bakan olacağı belli değil. Ülkeyi bir kişi yönetecek. Buna izin vermeyin. Bizim Recep Tayyip Erdoğan'la ya da mevcut iktidarla bir sorunumuz yok. Olamaz da. O bizim cumhurbaşkanımız. Ama ondan sonra ne olacak. Bu ülke, demokrasimiz nereye gidecek? Bunun için karar vereceğiz" dedi.

Milletvekili Demir, Türkiye'nin izlediği Suriye politikasında da belirsizliklerin çok olduğunu iddia ederek "ABD Dışişleri Bakanı ile ne görüşüldü? Bu görüşme sonunda alınan hangi taviz karşılığı El Bab'da operasyona son verildi? Yoksa alınan talimat ile mi operasyona son verildi? Eğer böyleyse 71 şehit ve 2 esir boşuna mı verildi" diye sordu.(Yaşar ANTER / DHA)