MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, 16 Nisan'daki referandum çalışmaları kapsamında Ödemiş'te bir dizi ziyaretlerde bulundu. Tanrıkulu, beraberinde MHP İzmir il ve Ödemiş ilçe teşkilatı yöneticileriyle Ödemiş'te Ticaret Odası'nı, Muhtarlar Derneği'ni, Ziraat Odası'nı ve Kamyoncular Kooperatifi'ni ziyaret etti. Ödemiş'te yoğun bir ilgiyle karşılanan Tanrıkulu, ilk ziyaretini Ödemiş Ticaret Odası'na gerçekleştirdi. Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş'ten ilçe ekonomisine yönelik sorunları dinleyen Tanrıkulu, "Mevcut genel sorunlarınız tüm Türkiye genelinde yaşanmaktadır. Ancak Ödemiş'e yönelik yapılması gerekenler vardır. Bunların başında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş'ten otogar kirası, su bedelleri gibi çeşitli kalemlerden her ay ciddi kazanç sağlıyorken, aylık olarak ilçeye ve ekonomisine yönelik yaptığı yatırımlar yetersiz kalmaktadır. Diğer yandan yapması gereken belediye hizmetleri de aksamaktadır" dedi.

 

"GENÇ İŞSİZLİK ÖDEMİŞ'TE ÇOK YÜKSEK" 

Ödemiş'te başta girişimciler olmak üzere her kesim bankalara borçlu olduğuna dikkati çeken milletvekili Tanrıkulu, "Yeni kredi kullanabilmeleri için şartların esnetilmesi lazım. Zaten borçlu olan ticaret erbabı düze çıkabilmek için kullanacağı krediye ulaşamıyor. Bu yüzden ekonomi yönetiminin Türkiye genelindeki bu ciddi sorunu gerçek anlamda çözmesi gerekmektedir" diye konuştu. Genç işsizliğin Ödemiş'te çok yüksek olduğuna dikkat çeken Tanrıkulu, Ödemiş'te kadınların çalışma hayatında yok denecek kadar az olduğunu savundu. “Ödemiş yeni yatırımlar kazanabilirse işsizlik azalacaktır" diyen Tanrıkulu, şöyle devam etti:

"Bu da Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi konusunda daha hızlı adımlar atılmasıyla ve mevcut yetersiz kalan küçük sanayi sitesinin geliştirilmesiyle sağlanabilecektir. Diğer yandan İzmir'deki üniversitelerin buralara en azından yüksek okullar açabilmesi konusunda yetkililerin gerekli girişimleri başlatması gerekiyor. Ödemiş'in turizm potansiyelinin çok daha iyi değerlendirilmesi gerek. Tüm bunlar yapılırken de ilçenin ulaşım yönünden diğer yerleşim bölgeleriyle bağlantılarının biran önce bitirilmesini gerekir." 

 

'ÖDEMİŞ'İN 'EVET'LERİ YENİ SİSTEMİ TAÇLANDIRACAK"

Konuşmasında 16 Nisan referandum sürecine de değinen Tanrıkulu, sözlerini şöyle tamamladı: 

"MHP ülkemiz adeta bir ateş çemberinden geçerken, sığ muhalefet anlayışına sığınmamış, her zaman olduğu gibi sorun çözen ve tıkanıklığı aşan bir duruş sergilemiştir. Bu kapsamda 'ülkemiz için vazgeçilmez bir yeminimiz var' diyoruz. Çünkü Türkiye'nin tarihi yürüyüşü, birlikteliği ve bütünlüğü dört bir koldan engellenmeye çalışılmaktadır. Terör örgütleri evlatlarımızın kanını dökerken, milletimiz can evinden vurulmaktadır. Küresel vahşi projeler Türkiye'yi kapana kıstırmak adına seferber edilmektedir. Ne kadar Türk ve Türkiye düşmanı varsa, sözde demokrasi ve özgürlük garantörlerinin güvencesindedir. Güvenlik ve jeopolitik riskler, siyasi ve ekonomik gelgitler Türkiye'nin önünü tıkamakta, potansiyel gücünü tüketmektedir. Tüm bunların aşılabilmesi için yeni cumhurbaşkanlığı sistemine 'evet' diyoruz."(DHA)