Çeşme'de düzenlenen 8. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Bando eşliğinde, atlardan faytona, eşekten bisikletlere, arabalardan traktörlere kadar hayvanlar ve araçların da katıldığı kortej yürüyüşüne, birbirinden renkli giysilerle yapılan katılım, Alaçatı'yı karnaval havasına bürüdü.

Korteje Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, eşi Semra Dalgıç, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Ahmet Çalışkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, oda ve dernek başkanları, Yunanistan’ın Sakız Adası Belediyesi Turizm Ofis Sorumlusu Rena Pagoudi Damingou ve çok sayıda vatandaş katıldı. Alaçatı Futbol sahası karşısında, saat 13.00'de başlayan kortej yürüyüşünde izdiham yaşanırken, görevliler de zor anlar yaşadı. Protokol üyeleri stantları ziyaret ederek, otlardan yapılan yiyeceklerin tadına baktılar. Stantlardan alış veriş yaparak Çeşmelilere katkıda bulundular.(İHA)