Yenikapı'da gerçekleşen Büyük İstanbul Mitingi için vatandaşlar çeşitli güzergahlardan miting alanına akın etti. Miting "Evet Platformu" tarafından organize edildi ve Yenikapı Etkinlik Alanı'nda saat 16.00'da başladı. Kürsüye çıkan Erdoğan, "16 Nisan'da rekor oy gelirse Kılıçdaroğlu koltuğunda oturamaz" dedi. İşte Yenikapı'dan son dakika gelişmeleri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın birlikte gerçekleştirdiği "Evet" mitingi için Yenikapı Miting alanını doldu. Miting 16:00 itibari ile başladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

 

Adını göklere yazdığım İstanbul. Benim vatanım İstanbul. Sana geldim İstanbul. İçim umutlarla dolu İstanbul. Seni görüyorum yine. Rumeli Hisarı'nda oturup bir türkü tutturduğum İstanbul. İstanbul Türkiye'dir. Türkiye İstanbul. Bugün bir başka güzel. İnanıyorum yarın da bir başka güzel olacak. ( Yarın MHP'nin 'Evet' mitingi)

Haftaya daha da güzel olacak. İstanbul 16 Nisan'da öyle bir 'Evet' demeli ki, 99 yıl öncesinde bu mübarek toprakları kirletenlere, işgal edenlere gereken cevabı vermeli. 16 Nisan'da PKK, FETÖ, DAEŞ ve DHKP-C'nin kökünü kazımaya hazır mı?

16 Nisan'da 'Evet' diyerek FETÖ'nün avukatlığına soyunan CHP'ye gereken cevabı vermeye hazır mı? Burası doğduğum, büyüdüğüm, çalıştığım, siyaseti öğrendiğim, şehr-i emini olduğum şehirdir. İstanbul'dan aldığımız tecrübeyle tüm Türkiye'ye hizmet ettik. Girdiğimiz mücadelelerde İstanbul kapı gibi arkamızda durduğu için hep galip geldik.

Sessiz devrim diyenler şimdi kudurdu. İstanbul 16 Nisan'da 'Evet' diyerek ecdadına, bugününe ve geleceğine sahip çıkmaya hazır mı? Durup dururken gelmedik. Bugünlere. Çok çile çektik. Ama Rabbim sonunu hayreyledi. 1970'li yıllarda Gğney Kore yönetim sistemini değiştirerek, istikrarı güvence altına alarak 23-24 bin dolara milli gelire ulaştılar.

Kaos dediler, karanlık cinayetlerle, bildirilerle, tahriklerle önümüzü kesmeye çalıştılar. Her seçim bizim ve milletimiz için bir imtihana dönüştü. Cihan yıkılsa şu Yenikapı Meydanındaki birlik, beraberlik, kardeşlik sarsılmaz. 15 Temmuz gecesi darbecilerin sokağa çıktığını gördüğünde bu millet yine geldikleri gibi giderler dedi istiklaline ve istikbaline sahip çıktı. 16 Nisan'da çıkacak 'Evet' idamın yolunu açar. Meclis'ten geçip bana geldiğinde ben de tereddütsüz onaylarım.

Şehitlerimizin katillerini affetme yetkimiz yok. Kılıçdaroğlu 15 Temmuz'da 23:30'da havaalanında sonra bir anda Bakırköy Belediye Başkanının evine gidiyor. Bu durumda olan biri bu ülkeye bir şey yapabilir mi? Sonra diyor ki 'Kontrollü darbe' bu sözler şehitlerimize dokunur. Kasetle geldi ya koltuk kontrollü .8. seçimini kaybedecek ama o koltuktan gitmez. CHP'li kardeşlerimize üzülüyorum: Bu felakete maruz kalmalarına üzülüyorum. 16 Nisan'da rekor bir 'Evet' çıkması halinde bu zatın yerinde oturamayacağına inanıyorum. CHP'yi terör örgütlerinin alternatifi haline gelmiş. Bugün Trabzon'da konuşuyor. Diyor ki, partili Cumhurbaşkanı olmaz. Sen tarihini oku. Gazi Mustafa Kemal, İsmet İnönü partili değil mi? 

"KOLTUĞUNDAN OLUR"


16 Nisan'da rekor oy gelirse Kılıçdaroğlu koltuğunda oturamaz 

 

 

BİNALİ YILDIRIM:  "BİZ CUMHURBAŞKANIMIZLA ANT İÇTİK" 


Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle; 

 

Yenikapı ruhunu muhabbetle selamlıyorum. İstanbul'un bütün semtlerini sevgiyle selamlıyorum. 15 Temmuz'daki şanlı direniş için hepinize teşekkür ediyorum.

Canlarını verip İstanbul'u vermeyen şehitlerimizi minnetle anıyorum. 15 Temmuz'a kontrollü darbe diyenlere de İstanbul gereken cevabı vermeye hazırdır. 

15 Temmuz'a kontrollü darbe diyenlere de İstanbul gereken cevabı vermeye hazırdır. Darbeyi 8 ay önce lanetleyen Kılıçdaroğlu şimdi ne diyor? Madem yalandı? Peki sen neden yalan söyledin?

FETÖ denen ihanet şebekesi 17 -25 Aralık darbesini yapmak istedi. 15 Temmuz'da da milletin sinesinde o hain darbe son buldu

Yenikapı ruhunu muhabbetle selamlıyorum. İstanbul'un bütün semtlerini sevgiyle selamlıyorum. 15 Temmuz'daki şanlı direniş için hepinize teşekkür ediyorum.

Canlarını verip İstanbul'u vermeyen şehitlerimizi minnetle anıyorum. 15 Temmuz'a kontrollü darbe diyenlere de İstanbul gereken cevabı vermeye hazırdır. Darbeyi 8 ay önce lanetleyen Kılıçdaroğlu şimdi ne diyor? Madem yalandı? Peki sen neden yalan söyledin? 

FETÖ denen ihanet şebekesi 17 -25 Aralık darbesini yapmak istedi. 15 Temmuz'da da milletin sinesinde o hain darbe son buldu. Milletimizin hayallerini gerçekleştirmek için sayın Cumhurbaşkanımızla beraber yürüdük. Sizi Pınarhisar'a uğurlarken o gün ant içtik. Bizim hareketimizde ben yok biz var. 15 yılda hükümet olarak 139 milyarlık yatırım yaptık.

"İSTANBUL PLANI BOZACAK"

Ülkemize kurulan tuzakları görüyorsunuz. Tıpkı 1. Dünya Savaşı'nda olduğu gibi bize istikamet çizmek isteyenler, Türkiye'nin yolunu kesmek istiyorlar.

Cumhurbaşkanına suikast yapmak istiyorlar, Meclis'e bomba atıyorlar. Ne çukur kazanlar ne de alçak FETÖ bunu gerçekleştiremeyecekler. Terör örgütleriyle tavizsiz mücadelemiz devam edecek. Her 'Evet' şer odaklarının planını bozacak. Bugün İstanbul tarih yazıyor. Sevgili İstanbullular siz mazlumların umudusunuz.

 

16 Nisan'da bütün dünyanın gözü sizin üzerinizde olacak. Mücadeleniz mübarek olsun.(Milliyet)