AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı Gündoğdu Evet mitingini değerlendirdi. Delican; Gündoğdu'da yüz binlerce İzmirli'nin oluşturduğu büyük koronun İzmir'in seslerinden oluştuğunu söylediği açıklamasında CHP Genel Sekreteri Oktay Kamil Sındır'ın eleştirilerine de yanıt verdi.

Alana hakim olan coşkunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da çok heyecanlandırdığını söyleyen Başkan Delican; " Başbakanımız Binali Yıldırım'ı yıllardır bağrına basan İzmir; Evet Platformunda Cumhurbaşkanı'mızla da büyük buluşmasını gerçekleştirdi. Biz her zaman İzmirli esaret, vesayet istemez, vatan söz konusuysa teferruata takılmaz dedik. Gündoğdu Meydanı'ndaki yüzbinler bunu fazlasıyla ortaya koydu. Sayın Sındır'a da hatırlatmak isterim ki; Cumhurbaşkanımız; dün neyse, bugün de o... Yarın da öyle olacak. Milletle bu denli bütünleşmesi, her meydanda karşılık bulması; siyaset yolculuğunu millete rağmen değil, milletle birlikte ilmek ilmek örmesindendir." diye konuştu.

 

Gördük ki söz konusu vatansa...

"Sayın Cumhurbaşkanımız; Cumhur'un reisidir ve Cumhuriyet'in ve bu vatanın da bekçisidir. Sıradan bir vatandaş olsa da bu böyledir, mevki makam sahibi olsa da. 16 Nisan'da oylayacağımız yeni hükümet sistemi, bu ülkenin kaderinin tayini, miladı olacaktır. Elbette, değerlendirmelerini yapacak, meydanlarda milletle buluşacak. Ülkenin ortak meramını anlatacak. Meydana girişte; CHP'li MHP'li mi ayırdık? Orada herkes vardı ve herkese eşit mesafede seslenişini gerçekleştirdi." diyen Başkan Bülent Delican; sözlerini şöyle sürdürdü; "Cumhurbaşkanımızın tek millet ve gönül birliği hedefi, İzmir'in Evet buluşmasında hayat buldu. Herkes gördü ki; İzmir, mevzubahis vatansa davasının arkasındadır; İzmir hak der, vatan der, namus der, bayrak der... Bunlara göz dikenlere haddini gerektiğinde yine bildirir. İzmir halkı, Evet meydanının er meydanı olduğunu gösterdi ve neye hayır dediğini ortaya koydu. Bize otur otur, kalk kalk demek isteyenlere; Ey Türk milleti, ey Türkiye haddini bil diyenlere  teslim olmaya hayır dedi. Esaret ve korkuya hayır dedi. Yerinde saymaya hayır dedi. Bu coşkunun altında çapanoğlu aramaya  hacet yok."

 

Kimsenin kimseye...

"İzmirli hemşerilerimle birlikte günlerce hazırlandığımız mitingimiz gösterdi ki, baş başa vermeyince taş yerinden oynamaz. İzmir de güçlü bir Türkiye, kalkınma diyor. 16 Nisan'da önce vatan önce millet diyerek, birlik ve beraberlik duygularımızla mühürlerimizi de Evet'te buluşturacağız. Şimdi uyumak dahi yok. Son ana kadar, alandayız." diye konuşan Başkan Delican; CHP Genel Sekreteri Sındır'ın korku dolu insanlar tanımına da; "Neye hayır neye evet diyeceğini bilen insanlar olmasın onlar" yanıtını verdi.

Bülent Delican açıklamasını şöyle sürdürdü; " Taşıma suyla değirmenin dönmeyeceğini hepimiz biliriz. 15 yıla yakın bir zamandır, bunu iddia ettiler ama aynı kalabalıklar hala meydanları dolduruyor. Ayrıca kimsenin kimseye iftira ya da hakaret ettiği yok. Yalan mı? Sayın Kılıçdaroğlu bu makama bir kaset skandalı ile gelmedi mi? Tabanının, üyelerinin ya da  milletin desteği ile geldi de biz mi bilmiyoruz!  Ortada bir itham yok ki."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte söylediği; "100 yıl önce bu coğrafyanın bedenini paramparça ettikleri, ruhunun bütünlüğünü bozamadıkları için çıldıranlar;  bugün işte bunu başarmanın peşindeler. o gün aramıza suni sınırlar çekilmesine engel olamamış olabiliriz; ama bugün gönül birliğimizin paramparça edilmesine razı olmayacağız” sözünü hatırlatan Başkan Delican; İzmir'in Gündoğdu Meydanı'ndaki coşkusunun içerde ve dışarıda kutuplaşma, arbede, sömürü yaratmak niyeti taşıyanların heveslerini kursağında bırakacağını söyledi. Delican sözlerini şöyle sürdürdü;

 

Tarih ve gelecek Gündoğdu'daydı...

"Biz diriliş ruhunu ecdadımızdan devraldık. Türk milleti, Orta Asya'dan başlayarak var olduğu, devlet kurduğu her coğrafyada bağımsız yaşamıştır. Bağımsızlığı için savaşmıştır. İzmir bu varoluş mücadelesinin, kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin şehridir. Bu gücü o meydana taşımıştır. O meydanda olan her bir hemşerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

"Bu vatanı hakir gören, ağzının payını alır! İzmir o gün dedi ki; vatan benim bayrak benim; söz benim karar benim; gerekirse düşmanı denize dökecek de benim."  diyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; İzmir'in 16 Nisan'da, İzmir'in medeniyet yolunda başarının nasıl geleceğini bildiğini vurgulayarak; " İzmir en isabetli en selametli kararı da verecek. tüm teşkilatımız ve gönüldaşlarımızla uyumadan, yorulmadan son ana kadar alanda olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.