EGE MECLİSİ - CHP Konak İlçe Örgütü, İzmir'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı girişinde, 'Koyverme oy ver' adı altında bir etkinlik düzenleyip, gençlere, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referadumda 'hayır' oyu verilmesi çağrısı yaptığı mektubunu dağıttı. CHP'liler, tüm seçmenleri 16 Nisan Pazar günü yapılacak referandumda oy vermeye çağırdı.

 Konak Meydanı'nda, Kemeraltı Çarşısı girişinde toplanan CHP'liler, basın açıklaması öncesi  üzerinde 'Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir ülkeyi, bir oy cumhuriyeti kurtarır' yazılı pankart açtı. CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak'ın da katıldığı etkinlikte, CHP Konak İlçe Gençlik Kolları Başkanı Orçun Altanhan, İzmirlilere 'Koyverme oy ver' çağrısı yaptı. Altanhan "Özellikle Cumhurbaşkanlığı ve Kasım seçimlerinde sandığa gitmemeyi tercih etmiş yurttaşlarımız ve yine 16 Nisan referandum günü ilk oyunu kullanacak olan kerdeşlerimiz; umudumuz var. Yılmayın, korkmayın, 'Tek bir oyla mı değişecek' diye düşünmeyin. Çünkü tek bir oyla başka bir gelecek mümkün" dedi.

Sandıklara sahip çıkma çağrısı da yapan Altanhan, "Kediler trafolara giremesin. Hatta biz trafolara da sahip çıkalım. Ama bu defa kediler de bizden yana. İşsizlik bitsin, terör son bulsun diye oy vermeden geçmeyeceğiz bu Pazar. Yaşanabilir Türkiye'yi biz gençler yeinden inşa edeceğiz. Geçmiş seçimlerin aksine gençler olarak sandıklara yüzde 100 katılımla, 'Tek adama' geçit vermeyeceğiz. Özgür, demokratik, laik ve çağdaş bir ülke için görüşünüz ve partiniz ne olursa olsun, hayırlı günlerde buluşalım" diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra CHP'liler, Kemeraltı Çarşısı girişinde, Kılıçdaroğlu'nun gençlere yazdığı ve 'hayır' oyu verme çağrısı yaptığı mektubu dağıttı.(DHA)