İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl ilk defa, 10 farklı ilçenin “merkeze uzak mahalleleri” ile Gündoğdu, Kültürpark ve Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda Çocuk Şenliği gerçekleştirecek. 21-22-23 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 3 günlük şenlik kapsamında tiyatrolar, sokak oyunları, sihirbaz ve kukla gösterileri, maskotlar, yarışmalar ve palyaçolar ile balon katlama, yüz boyama, masal anlatımı, atölyeler, dans ve müzik etkinlikleriyle sürpriz ikramlar olacak. Şenlik alanlarına, komşu mahallelerden çocukların da katılımı için ücretsiz servisler kaldırılacak.

İşte İzmirli çocukların Bayram programı:

 

21 Nisan Cuma: Saat 12’de kimseye söz vermeyin

“Canım Arkadaşım” çocuk oyunu, Jonglör Şov, sihirbaz gösterisi, pandomim, ve dans gösterisi saat 12.00'de Bergama Dereköy EBSO Ortaokulu'nda çocuklarlarla buluşacak. Beydağ Yağcılar Köyü Meydanı Beydağ'da saat 12.00'de “Kahraman Soytarı” ve “Mutluluk Ormanı” tiyatro oyunları, yüz boyama, sihirbaz gösterisi, balon katlama, dans gösterisi ve maskotlar, çocukları harikalar diyarına götürecek. Kiraz Haliller İlkokulu'nda saat 12.00'de “Kukla Oyunu Moli Bir Balık Hikayesi”, kukla atölyesi, gezici kukla gösterisi, geleneksel çocuk oyunları, yüz boyama ve balon katlama etkinlikleri var. “Çocuklara Masallar” adlı tiyatro oyunu, çocuk animasyonları, yüz boyama, balon katlama, sinema ve drama atölyesi saat 12.00'de, bu kez Ödemiş Hamamköy İlkokulu'nda ç ;ocukların beğenisine sunulacak. Tire’deki Gökçen Efe ilkokulu’nda saat 12.00'de “Kar Faresi Tix” adlı oyun, sihirbaz gösterisi, balon katlama yüz boyama ve yarışmalar olacak.

 

22 Nisan Cumartesi: Tiyatro, müzik, oyun..

Gündoğdu Meydanı'nda saat 14.00'de oyun grupları, yarışmalar, animatörler, çizgi film kahramanlarının gösterileri ve çocuklara özel ikramlar olacak. Aliağa Çatlıdere’deki Havuzbaşı piknik alanında saat 12.00'de drama, tahta bacak, yüz boyama, çocuk oyunları, palyaçolar ve çocuklara sürprizler var. “Kırmızı Erik Çekirdeği” tiyatro oyunu, Tarla Faresi Orkestrası ile Çocuk Şarkıları, Mi – Fa ile Klasik Müzik, eğlenceli oyunlar, tüm çocukları saat 12.00’de Kemalpaşa Ulucak’ta Belediye önünde buluşturacak. Menemen Doğa Köyü meydanında saat 12.00'de ise “Düş Gezgini” tiyatro oyunu, yaratıcı drama, palyaço gösterisi, yüz boyama, balon katlama, dans ve müzik gösterileri olacak. “Kırmızı Başlıklı Kurt” “Hacivat ve Karagöz&rdq uo;, çocuk şarkıları, yüz boyama, balon katlama, palyaço gösterisi, masal anlatımı, yine saat 12.00’de Selçuk Belevi’deki Şehit Cengiz Topel İlkokulu’nda çocukların beğenisine sunulacak.

 

23 Nisan Pazar: Çocuklar “Nil Abla” ile buluşacak

Kültürpark Yeraltı Otoparkı üstündeki çim alanda 13.00 – 13.30 saatleri arasında zumba gösterisi, 13.30 – 14.00 saatleri arasında Yenişehir Rap Grubu, 14.00 – 14.30 arasında da İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Bale Topluluğu'nun bale gösterisi var. Ardından yine aynı mekanda sırasıyla İBB Dans ve Ritm Topluluğu'nun dans ve ritm gösterisi, Çiğli Çocuk ve Gençlik Merkezi İşaret Dili Topluluğu'nun Engelsiz Koro gösterisi ve açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yapacağı Çocuk Gözümden İzmir'im Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirilecek. Saat 16.00'dan itibaren de ünlü sanatçı Nil Karaibrahimgil, İzmirli minik hayranları için çok özel bir konser verecek.

Yine Kültürpark’ta gün boyu sürecek olan okuma, taş boyama, yaratıcı drama, kum boyama, parmak boyama, sosis balon, el sanatları ve ahşap boyama atölyeleri ile oyun sokağı (istop, yakan top, mendil kapma, yağ satarım bal satarım) etkinlikleri yapılacak.

Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Uluslararası Buz Sporları Salonu'nda saat 13.00 – 14.00 arası buz pateni gösterisi, 14.00 – 15.00 arasında buz hokeyi gösterisi olacak. İzmirli çocuklar, 15.00 ile 17.30 arasında, ücretsiz buz seansına katılabilecek.

Bornova Evka-4 Spor Salonun'da İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Spor Okulu öğrencilerinin hazırladığı tekvando, judo, basketbol ve jimnastik gösterileri olacak. Menderes Değirmendere İlkokulu'nda saat 12.00'de “Bir Kurt Hikayesi” adlı tiyatro oyunu ile yaratıcı drama atölyesi, maskotlar, kukla oyunu gösterisi, yüz boyama ve balonlarla yaratıcılık etkinliği gün boyunca devam edecek.