EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, referandum sonrasındaki iki günlük ofis çalışmasının ardından yeniden yollara düştü. Menderes’e bağlı Gümüldür ve Özdere bölgelerini ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, İzmir Marşı’yla karşılandı. Yapılan üst geçit için teşekkür eden 80 yaşındaki bir vatandaş, “Vefat eden eşinin vasiyetiydi” diyerek Başkan’ı alnından öptü.

 Hizmet sınırlarındaki 30 ilçenin mahalle ve köylerini tek tek ziyaret etmeye çalışan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kez Gümüldür'de Atatürk, Fevzi Çakmak, İnönü ve Cumhuriyet, Özdere'de ise Çukuraltı, Cumhuriyet, Ahmetbeyli ve Orta Mahallesi sakinleriyle buluştu. İzmir Marşı'yla karşılanan Başkan Kocaoğlu, “Siz isteyin, biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışalım” mesajı verdi.

 

Önce alnından, sonra yanaklarından

Özdere Orta Mahalle'sinde 80 yaşındaki Süleyman Toprak, Başkan’la buluşmasında herkesi duygulandırdı. 2 sene önce vefat eden eşinin kanser hastası olduğunu söyleyen Süleyman Amca, “Bana bir vasiyet bıraktı. Hastaneye giderken daha rahat ulaşım sağlayabilmek için sizden üst geçit yapmanızı istemişti ve siz de bu sözünüzü tutup Gaziemir'de o üst geçidi yaptınız. Oradan her geçişinde ‘Aziz Başkan’ı görünce onu alnından öpeceğim’ diyordu ama ömrü vefa etmedi. Şimdi izninizle eşimin bu vasiyetini yerine getirmek istiyorum” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı’nı önce alnından, sonra da yanaklarından öptü.

Mandalinalar için soğuk hava deposu

Sınırlarının 30 ilçeye çıkmasının ardından kurdukları iki bölge şantiyesiyle asfalt ve parke üretim kapasitesini 4 katından fazla artırdıklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, bölgedeki ulaşım ve altyapı sorunlarının hızlı bir şekilde çözüleceğini söyledi. Gümüldür ve Ürkmez'in mandalina cenneti olduğunu söyleyen Aziz Kocaoğlu, vatandaşların ‘mandalinalar elimizde kalıyor, satamıyoruz’ sözleri üzerine, “Burada da Selçuk'taki gibi bir sistem kurmamız gerekiyor. Soğuk hava deposu kurup orada mandalinaları muhafaza edebiliriz ve çiftçide zarar etmez” diye konuştu.