Paris'te düzenlenen silahlı saldırıda ilk açıklamada 1 polisin hayatını kaybettiği kaydedildi. Saldırıda 2 polis de yaralandı. 2 saldırgandan birinin çıkan çatışmada öldürüldüğü belirtildi. Saldırıyı DEAŞ üstlendi.

Paris'te Champs-Elysees bulvarındaki silahlı saldırıda, ilk açıklamaya göre 1 polis öldü 2 polis de yaralandı. Resmi açıklamaya göre iki saldırganın tespit edildiği bildirilirken, görgü tanıkları saldırganların uzun namlulu otomatik tüfekle ateş ettiği söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, saldırının terörle bağlantılı olduğunu söyledi. Saldırıyı DEAŞ üstlendi.

Cadde araç trafiğine kapatılırken, polis tarafından vatandaşların  bölgeden uzak durması istendi.

Öte yandan bölgedeki bütün metro istasyonlarının kapatıldığı belirtildi.

Paris Polis Sözcüsü Johanna Primevert AP'ye yaptığı açıklamada saldırganların Franklink Roosevelt metro istasyonunun yakınında bulunan ve bölgeyi koruyan polislere saldırdığını belirtti.

SALDIRGAN ÖNCE ARACINI PARK ETMİŞ!

Fransa İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henri Brandet  Paris’te Champs Elysees Caddesi'ndeki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada,  saldırganın otomobilini park ettikten sonra polis aracını silahla taradığını  bildirdi. Brandet, saldırı ile ilgili basına açıklamalarda bulundu.

Sözcü, saldırganın aracını park ettikten sonra otomatik bir silahla  caddedeki polis otomobilini tarayarak içindeki polisin ölümüne neden olduğunu  açıkladı.

Ölen saldırganın güvenlik güçleri tarafından radikal dinci olarak fişlendiği ve takip edilen bir isim olduğu ortaya çıktı.

TERÖR SALDIRISI MI?

Fransa polisinin yaptığı ilk açıklamada "Saldırı büyük ihtimalle terör eylemi" ifadesi kullanıldı. Polislerin bilinçli olarak hedef alındığının açık olduğunu söyleyen İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet ise, "Buna karşılık saldırının amacının ne olduğunu söyleyebilmek için şu an çok erken" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Paris'teki saldırı ile ilgili Fransa Terörle Mücadele Bürosu soruşturma başlattı. Fransa Devlet Başkanı Hollande saldırının ardından üst düzey yetkilileri olağanüstü toplantıya çağırdı. Bu arada Başbakan Bernard Cazeneuve’ün, saldırı ile ilgili son  gelişmeleri Cumhurbaşkanı François Hollande’a aktarmak üzere Elysee Sarayı’na  geçtiği bildirildi. 

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins, Champs Elysees  Caddesi'ndeki saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğinin tespit edildiğini  açıkladı.

Molins, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, soruşturmanın selameti  için şimdilik saldırganın kimliğinin açıklamayacağını bildirdi.

SALDIRGANIN EVİ ARANIYOR

Paris polisi, ölen saldırganın Paris'in doğusunda bulunan evini arıyor. Ölen saldırganın güvenlik güçleri tarafından zaten takip edilen bir isim olduğu belirtiliyor.

Trump'tan ilk açıklama

ABD Başkanı Trump, Paris'teki saldırı için başsağlığı mesajı yayınladı. Trump "Başka bir terör saldırı gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Fransa'da 3 gün sonra seçim var

Fransa’da 2017 seçimler yılı olacak. 66 milyon nüfuslu ülkede 43 milyon seçmen sandık başına giderek önce cumhurbaşkanını, ardından da milletvekillerini seçecek. 23 Nisan ve 7 Mayıs tarihleri arasında cumhurbaşkanlığı seçimleri, 11 ve 18 Haziran’da ise milletvekili genel seçimleri için yaklaşık 43 milyon seçmen oyunu kullanacak. (Vatan)