EGE MECLİSİ -  Muğla'da meydana bırakılan şüpheli kadın çantası, bombalı olabileceği şüphesiyle korku yarattı. Polis, çevre güvenliğini sağlarken, yakındaki lokma kuyruğundaki bazı kişilerin sıradan ayrılmak istememesi, polislere zor anlar yaşattı. Bomba imha uzmanının inceleyip, açtığı çantadan cüzdan çıktı.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'nin Kurşunlu Meydanı'nda bugün saat 17.00 sıralarında bir bankın üzerine bırakılan kadın çantası bombalı olabileceği şüphesiyle endişe yarattı. Çevredekiler, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, İsmet İnönü Caddesi'ni trafiğe kapatıp, çantanın bulunduğu bankın çevresini güvenlik çemberine aldı. Bu sırada meydanda olan biteni öğrenmek için toplanan kalabalık ise cep telefonları ile çekim yaptı. Polislerin 'uzaklaşın' uyarılarına aldırış etmeyen vatandaşlar görüntü almaya devam ederken, bazıları ise lokma kuyruğundan ayrılmak istemedi. Polisin ikazı sonrası, lokma almak için bekleyenler güçlükle ikna edilip, uzaklaştırıldı.

Bu arada olay yerine bomba imha uzmanı istendi. Özel kıyafetli bomba imha uzmanı yaptığı incelemenin ardından fünyeyle patlatma gereği duymadan çantayı açtı. Çantadan içinde bir miktar para bulunan cüzdan çıkması, polislere ve çevredekilere rahat bir nefes aldırdı. Polis, çantayı bırakan kişinin bulunması için çalışma başlattı.(Cavit AKGÜN / DHA)