Delican mesajında; 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Vatanı korumak, çocuklarımızı korumakla başlar” sözünü hatırlatarak; şunları kaydetti.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk bunu söylerken; milletimizin canı ve kanı pahasına verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin vücut bulması, bu kazanımın, yani medeniyetin çocuklarımızın ellerinde şekilleneceği gerçeğini yansıtmıştır. Aynı zamanda; gücünü millet egemenliğinden alan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 97. yıldönümünü olan bu tarih; günümüze ve yarınlarımıza ışık tutacak pek çok değeri içinde barındırmaktadır.

 

Ezelden beridir hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar varlığını sürdürmesi hedefimizi pekiştiren bu gün; tarihimizin altın sayfalarındaki yerini daima koruyacaktır. Öyle ki; o gün, istiklal için; milli mücadele, mutabakat ve milli iradenin devleşerek büyük zaferi ve Cumhuriyet’i karşıladığı Gazi Meclis; bundan böyle de yeni ideallerin ve güçlü bir ülke olmanın en temel unsuru olarak yerini alacaktır.

 

Milli iradenin; kayıtsız şartsız millet egemenliğinin yüceldiği bu tarihin çocuklarımıza armağan edilmesi manidardır. Çocuklarımız; geleceğimizdir. Ülkemiz ve dünya çocuklarının, huzur ve güven içinde; kendi saflıklarına yakışır biçimde ve gözlerindeki ışık kadar parlak bir hayat sürmeleri için yol açmaktan adım atmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Devletlerin kanlı savaşları, çekişme ve krizleri içinde, asla sorumlusu olmadıkları çarpık ve buhranlı haller içinde onları korumak, barış, kardeşlik duygularını diri tutmak bizlerin elindedir. Ülkemizde de, dünyada da emelimiz budur.

 

İnanıyorum ki; çocuklarımız tarihimizin gücü ve bizlerin umudu ile çok daha müreffeh bir Türkiye için çalışacaklar ve başarılı olacaklardır. Bizlerin mücadelesi de; onların birer yetişkin olurken; eğitimlerini alırken önlerini açmak, koşullarını güçlendirmek içindir. Bu, birer ebeveyn olarak olduğu gibi; hükümet olarak da öncelikli ödevimiz olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Onların sorgulayan, düşüncelerini söyleyen, katılımcı ve donanımlı bireyler olmaları için tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerimle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bizlere özgür ve bağımsız bir ülke bırakmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.

 

Dileğim; onların yürekleri kadar tertemiz bir dünya düzenidir. Onların gülümsemelerinin bereketi ve umudu hepimizin yol göstericisi olmalıdır. Bütün çocuklarımızı, sevgiyle kucaklıyor, gözlerinden öpüyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum.