23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven koltuğunu Alsancak Melih Özakat İlkokulu öğrencisi 9 yaşındaki Yaşar Devrim Tatlı’ya bıraktı. Cumhuriyeti korumaları gerektiğini ifade eden küçük başkan Devrim Tatlı, hayatının her aşamasında Cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkma sözü verdi. Devrim Tatlı, Türk çocuklarının uluslararası araştırmalarda mutsuzluk sıralamasında başlarda yer aldığını belirterek, “Cumhuriyetimize yakışmayan bu durumu düzeltmek, partimizin önünde önemli bir görev olarak durmakta. Tüm parti örgütüme mutlu çocukların, mutlu Türkiye’sini kurmak için gece gündüz çalışılması gerektiğini hatırlatırım" dedi. Referandum kampanyası süresince çalışan bütün partililere teşekkür eden Tatlı, 23 Nisan pastasını kesti.

CHP İzmir il örgütünün organize ettiği alternatif kutlama töreni ise Cumhuriyet Meydanı'nda saat 15.00 sıralarında başladı. Meydandaki törende, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra CHP'li belediye başkanları ve partililer de yer aldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Tuana Lina Başak, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu. O sırada törene annesiyle birlikte gelen ve paten kayan 6 yaşındaki Tuana İnci kürsüye yaklaştı. Programı sunan CHP İzmir İl Başkanlığı Basın Danışmanı Sait Çelik, mikrofonu İstiklal Marşı'nı okumak isteyen küçük Tuana'ya uzattı. İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtasını okuyan Tuana kalabalık tarafından coşkuyla alkışlandı. CHP İzmir İl Başkanı Güven de konuşmasında referandum sonrası şaibe tartışmalarına değindi. Egemenliğin millette kalması, demokrasi sicili bozuk tek adam düzeninin kurulmaması için hep birlikte mücadele verdiklerini öne süren Güven, şöyle konuştu:

“Öyle bir zihniyet düşünün ki, ağzından millet lafını düşürmesin ama milletin olan her şeyi, hile ile oldu bittiyle elinden almaya kalksın. Cumhuriyetin milletimize hediye ettiği kalkınmamızı sağlayan ne kadar kurum varsa, bugün yandaşların veya yabancıların eline hızla geçmekte. Madenlerimizin çıkarma hakkı bile buna dahil. Her gün gelen zamların adı ‘güncelleme’ oldu. Ama iş milletin iradesini çalmak, egemenliğini elinden almaya gelirse, orda dur bakalım deriz. Bu milletin canıyla, şehitlerimizin kanıyla kazanılmış egemenliğimizi, sen sarayında saltanat süreceksin, yargıyı, yürütmeyi kendine bağlayacaksın, cumhuriyetin sana verdiği makamda istediğin gibi at koşturacaksın diye vermedik, vermeyiz."

 

"AKP’NİN SONU GELDİ"

16 Nisan sonuçlarının yok hükmünde olduğunu ileri süren Güven, “Şaibeli seçim sonuçlarıyla yapılacak her hamle, Anayasa’ya aykırı, milletin kendisine hakaret sayılır" dedi. Hukuktan ayrılmadan, yapılan tüm hilelerin hesabını soracaklarını açıklayan Güven, yapılacak ilk seçimlerde CHP’nin Hayır cephesi ile birlikte büyük bir zafere imza atacağını, AK Parti iktidarının sonunun geldiğini ileri sürdü.(DHA)