CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir'de referandumda yüzde 68.8 'hayır' oyu alınmasındaki en büyük aktörün kadınlar olduğunu söyledi. CHP'li kadınlara 2017 yılı sonuna kadar kadın üye sayısını ikiye katlama çağrısı yapan Güven "Resmi sonuç 'evet' olsa bile ilk seçimde sonucun 'hayır' olduğunu görecekler" dedi.

Anayasa değişikliği için 16 Nisan'da yapılan referandumunda yüzde 68.8 'hayır' oyu çıkan İzmir'de CHP İl Başkanlığı, propaganda döneminde çalışmamalar yapan CHP İzmir İl ve ilçe kadın örgütü temsilcileriyle Kültürpark'ta açık hava etkinliğinde bir araya geldi. Konak Belediye Başkanı Sema Pakdaş ve İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı'nın da katıldığı toplantıda CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP'li kadınlara yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti.

CHP İl Başkanı Başkanı Asuman Ali Güven, kadınların siyasette daha aktif olması gerektiğini söyledi. CHP ilçe başkanlarının kadın olduğu Ödemiş, Kemalpaşa ve Bergama gibi ilçelerde referandum kampanyasında 'hayır' oylarının daha çok çıktığını belirten Güven 'Yüzümüzün akı oldular. Bu kadar zor bölgelerde önderlikleriyle bu başarıyı yakaladılar. Kadın üye sayımızı arttırmalıyız. Aktif kadın üyenin güçlü olduğu yerlerde partinin başarısı artıyor. Referandumda İzmir'de yüzde 68.8 oy alınmasının en büyük sağlayıcı aktörü kadınlarımızdır" dedi.

İl Başkanı Güven, CHP'li kadınlara yeni kadın üye kampanyası çağrısı yaptı. İzmir'de aktif üye sayısını ikiye katlamayı hedeflediklerini belirten Güven "2017 yılı sonuna kadar kadın üye sayısını ikiye katlayacak kapmaya yürütelim. Başarının sırrı burada yatıyor. Referandumda resmi sonuç 'evet' olsa bile ilk seçimde sonucun 'hayır' olduğunu görecekler. 2019'dan önce de belki bir yıl içinde seçim olabilir. Bu nedenle hazırlıklı olalım. 'Hayır' cephesini de kucaklayarak ilk seçime iktidara geleceğimize inanıyorum" diy ekonuştu.

BALCI: "2019'DA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLMAYACAK"

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, referandumda Yüksek Seçim Kurulu kararıyla 'evet'in kazandırıldığını, 'hayır'a yönelik baskılara karşın mücadele ettiklerini söyledi. Balcı "Mücadeleyi kazandık. Ama mühürsüz oyların kurbanı olduk. Halkı kandıramadılar, çareyi mühürsüz oylarda buldular. Tüm kadınlar neden 'hayır' oyu verilmesi gerektiğini referandum öncesi anlattık. CHP'nin iktidar olmadığı ilçelerde de kazandık. Kadın örgütüyle gurur duyuyorum. Sadece YSK'nın vereceği kararı hesaplayamamıştık. Ancak bu mücadelemiz bitmeyecek. 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmayacak" dedi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise kadın belediye başkanlarının sayısının azlığına dikkat çekti, bu nedenle kendilerine daha fazla sorumluluk düştüğünü söyledi. Pekdaş "Kadınlar olarak daha çok çalışmalıyız. Birlikte olursak yapamayacağımız bir şey yok" diye konuştu.

Konuşmaların ardından CHP İl Başkanı Güven, referandumdaki çalışmaları nedeniyle tüm kadın kollarını temsilen İl Kadın Kolları Başkanı Balcı'ya teşekkür plaketi verdi. Plaket törenine ilçe kadın kolları başkanları da katıldı.(Utku Bolulu / DHA)