Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜMSİAD Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Sincar Harekatı ile ilgili çok kritik açıklamada bulundu. Erdoğan' bir gece ansızın gelebiliriz' dedi.

İşte konuşmasından satır başları:

FETÖ'nün devletten, toplumdan, ülkemizin her köşesinden sökülüp atılası yolunda önemli çalışmalar gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz.

FETÖ öyle bir virüs ki tamamen temizlenmesi gerekiyor. İnlerine gireceğiz demiştim, inlerine girdik ama bitmedi, in çok. Aynı şekilde

PKK'nın da inlerine girdik, giriyoruz 

Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz demiştik, kendimiz kesiyoruz. Bölücü terör örgütünün ve destekçilerinin gücünü hem şehirde hem kırsalda kırdık kırıyoruz.

DEAŞ terör örgütüyle bizim kadar ciddi mücadele eden ülke yok. ABD'li dostlarımıza diyoruz ki terör örgütlerini yanınıza almayın.Elimizdeki belgeler var. Bir terör örgtünü başka terör örgütüyle temizlik olmaz.  

Sınırlarımızn ötesinde 3 bini aşkın DAEŞ'li etkisiz hale getirildi. Şimdi hedef Münbiç. El ele verelim Rakka'yı DEAŞ'a mezar edelim. 

Bakın Sincar'da en önemli merkezlerini vurduk. Vakti saati geldiğinde yapmamız gerektiğini biliriz, bir gece ansızın gelebiliriz. 

Terörle mücadele bizim için bir oyun değil, beka meselesidir. Terör örgütleriyle mücadele bizim için mecburiyettir. Onun için hiç kimse kusura bakmasın. Terör örgütlerine müsamaha göstermeyeceğiz. Ama Batı terörle mücadelede samimiyse taviz veremeyiz. Bugün bizi vuran terör yarında onları vuracaktır. İşte seçimlerde yaşadık. Avrupa'nın birçok ülkesinde bu teröristler bizi bölmek için kullanılmadı mı? Hadi verin bu teröristleri bize vermezler. Onların piyonları bunlar. Dosyaları ile verdiğimiz halde. Gelip bizden utanmadan sıkılmadan ajan teröristi isterler ve bunu Alman rezidansında saklarlar. Tutuklandı, hala onu istiyorlar.

 

Biz Batı'dan ne istiyoruz, varsa adalet sende bir adaletini göster sorunu çözecekseniz çözün. Bir yere kadar sabır. 

 

Anayasa değişikliği referandumu bunları rahatsız etti, neden rahatsız oluyorlar? Şu katılıma bak Avrupa'da bu kadar katılım oluyor mu? 

 

Seçim bittikten sonra sonucu gölgelemeye dönük gayretleri üzüntüyle takip ediyoruö. YSK nihai kararı veren merciidir. Danıştay'a başvurdular ama oradan zaten olumsuz sonuç geleceği belli. Başarıyı yanlış yerde arıyorsunuz. Başarıyı milletin gönlüne girerek bulabilirsiniz. 

 

Avrupa Birliği bu haksız tutumunda değişikilk yapmazsa belki bir halk oylaması da onun için yapılır. 

 

Önümüzdeki salı günü kurucusu olduğum partiye tekrar üye olacağım. Ardından da 21 Mayıs'ta partimizin yönetm şekli belirlenecek. (Vatan)