Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD askerlerinin terör YPG'li teröristin cenazesine katılmasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Üzücü, Başkan Trump ile görüşmemizde gündeme getireceğiz.Bunun artık noktalanması lazım, aksi taktirde hem bölgedeki sıkıntı devam edecek, hem de bizler çok ciddi manada rahatsız olacağız. Biz kendi göbeğimizi keseceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz derken bunu kastediyorum. Bütün oradaki örgütlere tarih vererek gidecek değiliz, ama bilecekler ki, TSK her an oraya gelebilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hindistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. Erdoğan, "Türkiye gibi Hindistan da farklı terör örgütleri ile mücadele ediyor. Dünyanın en cani örgütleri ile mücadele eden bir ülke olarak Hindistan'ı çok iyi anlıyoruz.Bu ziyaretimde bu şer odaklarını da değerlendireceğiz.Ziyaretimizin gerek ikili ilişkiler, gerek küresel anlamda olumlu sonuçlar vereceğine inanıyorum" dedi. Soruları da yanıtlayan Erdoğan, ABD askerlerinin Suriye'de terörist cenazesine katılmasına sert tepki gösterdi.

 

ABD'Lİ ASKERLERİN YPG İLE YAN YANA GÖRÜNMESİ

ABD askerlerinin YPG ile nöbet tutmasına ve askerlerin YPG'li teröristlerin cenazelerine katılmasına ilişkin soruya Erdoğan; "16 Mayıs'ta ziyaretimde bu görüntüleri başkana ileteceğim.YPG paçavralarının olduğu konvoyda ABD bayrağının dalgalanması bizi üzmüştür. Trumpla bunu görüşeceğiz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Karaçok'ta, Sincar'da ne olduysa artık bir bunlara devam etmek durumunda kalacağız. Bir gece ansızın gelebiliriz derken bunu kastediyoruz. Herhalde tarih vererek, haber vererek gelecek değiliz. Biz endişe ile yaşamaktansa onlar korku ile yaşasınlar.  TSK her an oralara gelebilir."

 

MHP'Lİ BAKANLAR YENİ KABİNEDE OLACAK MI?

Kabine değişikliği teklifi hükümetindir. Dolayısıyla hükümetin tasarruf alanına ben Cumhurbaşkanı olarak giremem ama ileride ne olur, ne biter, onu da şu anda söylemek yanlış olur. Sağlıklı bir şekilde yürüyen bir hükümet yapısı var. Ekonomide yükseliş trendi içerisindeyiz. Her alanda da hükümetimizin başarısı, bu başarıyı değerlendirme, sayın Başbakan'ın kendi tasarrufları her an olabilir. Bu tasarrufları Cumhurbaşkanı olarak da paylaşma imkanımız olacaktır. Buradaki yetki, Başbakan ve hükümete aittir. Bütün temennimiz ülkemizin geleceği için en hayırlı olay neyse, odur. (Vatan)