İstanbul'da 1 Mayıs'ın sembol mekanı olan Taksim Meydanı ve çevresindeki yollar ise kapalı. Ancak Taksim çevresinde 1 Mayıs hareketliliği başladı.

11.30ŞİŞLİ'DE MÜDAHALE

Şişli Esentepe Büyükdere Caddesi'nde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, Taksim'e yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis, grubu önce uyardı. Ancak yürüyüşte ısrar eden göstericiler polisin uyarılarına aldırmadı. Bunun üzerine polis ekipleri göstericilere boyalı mermilerle müdahale etti. Ara sokaklara kaçan eylemcilerle polis arasında uzun süre kovalamaca yaşandı. Ara sokaklarda çok sayıda eylemci gözaltına alındı. Polisle göstericiler arasında kovalamaca sürüyor.

 

10.50TALİMHANE'DE MÜDAHALE

Talimhane'den Taksim Meydanı'na girmeye çalışan bir gruba polis müdahale etti. Talimhane Caddesi'nden “Yaşasın 1 Mayıs" ve “Meydanlar halka kapatılamaz" diye slogan atarak meydana gelen grup “Taksim yasağına hayır, yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankart açtı. Polisle, pankartı vermek istemeyen grup arasında bir süre arbede yaşandı. Polis göstericileri daha sonra yaka paça gözaltına aldı. Bu sırada bir gösterici ile polisin, aynı copu çektiği görüldü. Gözaltına alınanlardan bazıları slogan atmaya devam etti. Polis aracına bindirilen eylemciler emniyete götürüldü.

Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Barbaros Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, önce Beşiktaş Meydanı'na, ardından da Taksim'e yürümek istedi. Grubu uyaran polis, yürüyüşe izin vermeyeceklerini belirtti. Buna rağmen yürümekte ısrar eden gruba polis müdahale etti. Gözaltına alınan göstericiler, çevik kuvvet minibüsüne götürüldü. Bu sırada bazı göstericilerin polise direndiği göründü. Beşiktaş'ta gerginlik sürüyor.(İHA)