MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında MHP oylarına yönelik 'Hayır' verildiği iddialarına sert sözlerle yanıt veren Bahçeli, "Bunların savurduğu palavradır. MHP'ye oy veren kardeşlerimizin hangi oranda Evet, hangi oranda Hayır dediğini ispatlamayan, alçaktır, şerefsizdir. Hodri meydan" dedi.

'MHP'Lİ BAKAN' İDDİALARINA YANIT

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, 'MHP'li bakan' iddiaları için "MHP'nin koalisyon ortağı olacağı ifade edilmektedir. Bu tamamen yanlış bir kanaattir" diye konuştu. 

Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmasından satır başları:

"Türkiye ile uğraşmak karlı bir yatırım olduğundan çok sayıda hain sıraya girmiş haldedir. Biz bu hain lobisini biliyoruz. Kullandıkları araçları, arkalarında duran karanlık yüzleri biliyoruz.  Bitkin, bezgin ve iç bunalıma hapsolmuş bir Türkiye bekleniyor. Karşımızdaki tehditlerin cesaret ve cüretinde devamlı artış ve tırmanış söz konusudur. Türkiye'nin önünde 5 aşamalı gündemi vardır. Bunların üstesinden gelmek artık milli sorumluluktur. Öncelikli olarak terörle mücadelenin çok etkin, acımasız icra ve devamı şarttır. İkinci gündem maddesi uyum yasalarının uzlaşma ile çıkarılması, yeni sisteme yönelik ayar işlemlerinin yapılmasıdır. Üçüncü, gecikmiş, sosyal ve ekonomik iyileştirmelerin acilen hayata geçirmektir. Dördüncü gündem maddesi ise dış politikadan kaynaklanan açmaz ve kördüğümlerdir. AB ile kopma an meselesidir. 25 Nisan 2017'de AKPM genel kurulu, Türkiye oturumunda ülkemizin siyasi denetim sürecine alınması kararı skandal niteliktedir. Terör örgütlerine kucak açan, darbe teşebbüsünü göz ardı ederek ülkemizi karalayan Avrupa, önce kendi işine bakmalı, kendi derdine yanmalıdır. Ne zaman Türkiye zora girse alkışlayan Avrupa'dır." 

HDP'Lİ VEKİLLERİN AKPM OYUNA TEPKİ

"Demokrasi ve hukukun üstünlüğünden bahsediyorlar, emellerinin üstün gelmesi için çırpınıyorlar. HDP'li iki üyenin ise Türkiye'nin siyasi denetime alınmasına destek vermeleri alçaklıktır.  PKK aparatı HDP'nin Türkiye muhalifleri ile aynı karede poz vermesi, husumeti göstermesi açısından dikkat çekicidir.  Şu anda Türkiye zahmetli, bedeli yüksek terörle mücadele sürecindedir. Buna rağmen, adalet ve hukuktan taviz verilmemesi, tarihimize karşı borcumuzdur." 

"KARŞIMIZDAKİ TABLO DEHŞET VERİCİDİR"

"Bir yanda FETÖ, diğer yanda PKK/PYD/YPG ve IŞİD zehirli yılanlardır. 15 Temmuz sonrası Türk devleti doğaldır ki, savunma refleksine geçmiş, temizliğiye koyulmuştur. FETÖ ile sürdürülen mücadelenin tatmin edici seviyelere ulaşamadığı son gelişmelerden anlaşılmaktadır. Karşımızdaki tablo dehşet vericidir. 81 ilimizde düzenlenen operasyonlarda toplamda 7 bin kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. 9 bin 103 polis açığa alınmıştır. KHK ile önemli adımlar atılmış, 3 bin 974 kamu görevlisi ihraç edilmiştir.  Katil çetenin bulundukları her alanda tamamen sökülüp atılması milli beka meselesidir. Bu yapılırken adalete de dudak bükülmemelidir. Kim suçlu, suçsuz iyi ayırt edilmelidir. Henüz tabandan tavana çıkılamamıştır. İmtiyazlı isimlere dokunulmamıştır. Zabıt katibini, vaizi, teknisyeni, odayıcı, işçiyi devletten atmakla hedefe varmak düşünülemeyecektir." 

"FETÖ İLE İRTİBATLI MEMUR VAR DA MEŞHUR SİYASETÇİ YOK MUDUR?"

"Ata binsek de ayağımız hala yerdeyse bir sorun var demektir. Kriptoplar kendilerini emniyete almışlardır. FETÖ ile irtibatı arasında memur var da meşhur siyasetçi, bürokrat yok mudur? Sıradan insana güç yetiyor da, eğer varsa siyaset ve devlet yönetiminin tepesindeki yöneticilere sıra geldiğinde neden tepkisizlik oluyor? FETÖ ile mücadele sulanmakta, sabote edilmektedir. Mahrem imamlar bulunuyor da devletin en mahrem kademelerinde kritik görevler üstlenmiş tanıdık simalar neden ortaya çıkarılmıyor? Medya tartışmalara boğulmuştur.  Birisi diyor ki MİT'de 400 kişi var, devletin en tepe makamında bulunan birilerinin eşi FETÖ ablası. Kokuşma her yere nüfuz etmiştir.  FETÖ'nün son mensubu adalete teslim edilesiye kadar hafife almak, arkadaşımızdı demek haramdır, bunlara karşı mücadele ise sonuna kadar helaldir. MHP, diğer terör örgütlerine karşı olduğu gibi, FETÖ ile mücadelede ön şartsız mücadele edecektir.  Kutlu mıntıka temizliği ile milletimizi güçlü istikbale taşımak boynumuzun borcudur." 

CHP'YE ELEŞTİRİ

16 Nisan'da kazanan Türk milletidir ve Türkiye'dir. Hayır iradesi gösteren vatandaşlarımız da bizim için değerlidir. CHP'nin freni patlamış kamyon gibi kontrolsüz siyaseti ise küçük düşürmektedir. Mümhürden başlayan tartışmaların, AİHM'ne kadar uzayacağı görülmektedir. Milli irade 16 Nisan'da hüküm vermiş ve konuyu kapatmıştır.  CHP'nin artık uyanması, girdiği komadan çıkması içten tavsiye ve temennimdir. CHP ve kader ortağı HDP ne yaparsa yapsın hükümet etme sistemi değişmiştir. CHP ne hazindir ki, milleti duymaktan acizdir. Atatürk'ün kurduğu parti, HDP'li eş başkanı dinlemekle meşguldür. 

MHP OYLARI İDDİALARINA SERT TEPKİ: İSPATLAMAYAN ALÇAKTIR, ŞEREFSİZDİR

"Bazı sözde araştırma şirketleri 16 Nisan sonuçlarına atlamış, partimize oy veren kardeşlerimizin 3'te 2'sinin Hayır dediklerini açıkladı. Bunların savurduğu palavradır. MHP'ye oy veren kardeşlerimizin hangi oranda Evet, hangi oranda Hayır dediğini ispatlamayan, alçaktır, şerefsizdir. Hodri meydan. Bizim alnımız açık, sözümüz doğrudur. MHP 16 Nisan'da Evet demiştir." 

"HAYIRLI OLSUN DEMEKTEN BAŞKA SÖZÜMÜZ OLMAYACAKTIR"

"Fiili durumun hukuki bünyeye kavuşması sağlanmış olacaktır. Yeni sistemin sonucudur ki bizim de buna 'Hayırlı olsun' demekten başka sözümüz olmayacaktır. Artık hiçbir mazeret kalmamıştır. MHP, terörizmin belini kırmak için devleti ve hükümeti ile bir ve beraberdir." 

TSK'NIN OPERASYONLARI

"TSK, Sincar ve Karakoçak Dağı'ndaki terör hedeflerine operasyon düzenlemiştir. Gerekirse Kandil'de bir gece görünmek gerekir demiştim. 12 yıl sonra Sayın Cumhurbaşkanı da 'Bir gece ansızın gelebiliriz' demiştir. Devlet olmak budur, bunu gerektirecektir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın çıkış ve iradesi değerlidir. ABD'nin hem nalına hem de mıhına vurması abesle iştigaldir. ABD bayraklarının taşınıp dalgalandırılması en hafif ifade ile teröre çanak tutmaktır. Sayın Erdoğan'ın 16 Mayıs'ta yapacağı ABD ziyaretinde Suriye ve Irak'taki gelişmeleri konuşması beklentimizdir.  ABD'den açık destek alan terör örgütlerinin saldırılarında füze kullandıkları iddialar gündeme bomba gibi düşmüştür. Vatan evlatlarımıza füze fırlatan caniler, gerçekten emri kimden almıştır. 16 Nisan'dan sonra terörle mücadelede şehit olan 15 kahramanımızın kanına asıl kimler girmiştir.  Bu vatan yaklaşık bin yıl önce asıl sahiplerini son defa bulmuştur.  Bizleri bir araya getiren zaferlerimiz, üzünlerimiz ve ülkülerimiz olmuştur. Her çekilen halay, her dövülen davul, her doğan çocuk, her can veren şehit bizi bir millet yapmıştır. Fetihlerin sevinci beraberce yaşanmıştır." 

3 MAYIS 1944

"3 Mayıs, milliyetçiliğin düşünce havzasından hareket alanına inmesinin eşiğidir. 3 Mayıs 1944 hadiselerine giden süreci öncelikle iyi bilmek, yapacağımız değerlendirmeler açısından çok mühimdir. Uydurulan Irkçılık ve Turancılık davasında atılan iftiralar, ters tepmiştir. Milliyetçiliğin şahlanışına ütopya dediler. Ne var ki başaramadılar. Şimdi dönüp geriye baktığımızda kimin haklı, kimin haksız olduğunu çok açık şekilde görmek mümkündür. Türkiye'de sosyal uyanış olacaksa bu gayeler ancak ve ancak Türk milliyetçilerinin inisiyatif alması ile gerçekleşecektir. Milliyetçilik, yozlaşmanın durdurulduğu son ve etkili mevzidir. Ötekileştirme, dışlama, değişik milletleri aşağılama yoktur ve olmamıştır."

MHP'Lİ BAKAN' İDDİALARINA YANIT

Grup toplantısının ardından soruları yanıtlayan Devlet Bahçeli, 'MHP'li bakan' iddialarına yanıt verdi:

"MHP'nin koalisyon ortağı olacağı ifade edilmektedir. Bu tamamen yanlış bir kanaattir. Bu arkadaşlarımızı basın olarak görevlerini yaparken saygı duruyorum ama biraz da uyarıyorum. Şu anda hükümet görevinin başındadır. Hükümette değişiklik kanaati AK Parti'lilere aittir. Bu onların işidir.  MHP güçlü bir partidir. Özgül ağırlığımız çok çok yüksektir. Gün gelir, MHP'ye de tek başına iktidar nasip olur. MHP bir başkalarının eksiğini tamamlamak için yama kurmaya hazır bir parti midir? Kim davet ederse etsin söylediklerim geçerlidir." 

(2019'da aday olacak mısınız?) Siz çok ileri görüşlüsünüz. 

ERDOĞAN'IN SEYAHATİ SIRASINDA MHP'Lİ SANCAKLI'NIN DA YER ALMASI

"Sayın Cumhurbaşkanı yurt dışına giderken partilerden katılmasını arzuladığı milletvekillerini ifade etmektedir. Önümüzdeki hafta içerisinde de öyle olacak. Ben de MHP olarak milletvekillerinin bu tür seyahatlare katılmalarına müsaade ediyorum." (Habetürk)