Kocaeli'nin Körfez İlçesi’nde, 80 yaşındaki S.T. adlı kadın D-100 Karayolu’nun üzerine yapılan üst geçidin evine çok yakın olduğunu, odalarının içerisinin gözüktüğü iddiasıyla davacı olurken, mahkeme üst geçidin yıkılmasına karar verdi. Köprünün yıkımı için gelen Karayolları ekipleri vatandaşların tepkisiyle karşılaşınca yıkım gerçekleştirilemedi.

Karayolları, 2012 yılında D-100 Karayolu’nda Körfez Yeni Yalı ve Barbaros mahallelerini birbirine bağlayan kesime yaya üst geçidi yaptı. Üst geçidin ayağının hemen yanındaki 3 katlı binada oturan S.T. adlı kadın köprünün evine çok yakın yapıldığını, evinin odalarının gözüktüğünü iddia ederek davacı oldu. Kocaeli İdare Mahkemesi bunun üzerine üst geçidin yıkımına karar verdi. Körfez Belediyesi mahalle halkının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisi üzerine aile ile görüşürken, üst geçitten evin görülmemesi için köprünün etrafını kapattı. Üst geçitten geçenlerin etrafı görmesi engellenirken, S.T. davadan vazgeçmedi.

Mahkeme kararı üzerine Karayolları köprünün yıkımı için bugün bölgeye geldi. Üst geçide, ’Yaya üst geçidi Kocaeli 2’nci İdare Mahkemesi’nin kararı gereğince kaldırılacaktır’ yazılı afişler asıldı. Karayolları ekiplerini gören vatandaşlar üst geçidin etrafında toplandı. Vatandaşlar her gün binlerce kişinin kullandığı üst geçidin yıkımına engel oldu. Polis ve zabıta ekipleri önlem alırken, tutanak tutuldu. Tutanakta vatandaşların yıkıma engel olduğu, Körfez Belediyesi’nin üst geçitte ıslah çalışmaları kapsamında üst geçidin üst kısımlarının kompozitle kapattığı, üst geçitten geçenlerin çevredeki binaları ve iş yerlerini göremediği belirtilerek, gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkımın gerçekleştirileceği yazıldı.

Körfez Tütünçiftlik Mevkii'nde Yeniyalı ve Barbaros Mahallesi arasında yer alan D-100 Karayolu üzerinde bulunan üst geçit yıkımında, bölgede yaşayan vatandaşlar yıkıma itiraz etti

Üst geçit için, bir kadın vatandaşın "Bu üst geçitten geçen insanlar yatak odamı dahi görebiliyor" diyerek mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme kadın vatandaşın şikayetini haklı bularak, üst geçitin yıkılmasına karar verdi. Mahkeme kararını yerine getirmek isteyen belediye yetkilileri, üst geçitin bulunduğu alana geldi. Gelen yetkililer yıkımı önceden haber alan mahalle sakinleriyle karşılaştı. Vatandaşlar üst geçitin oraya gelerek yıkımı durdurmaya  çalıştı. Üst geçite asılmış olan yıkım kararı yazısı, vatandaşlar tarafından yerinden söküldü. Kısa süreli de olsa vatandaşlar ve zabıta arasında arbede yaşandı. Daha sonra vatandaşlar tepkilerini dile getirmek için, yolu trafiğe kapattı. Zabıta Müdürü Mehmet Gökkaya, olayın büyümemesi için büyük gayret gösterirken, yıkım başka bir tarihe ertelendi. Tepkili vatandaşlar ne olursa olsun üst geçitin yıkılmaması için ellerinden gelen herşeyi, yapacaklarını söyledi.(Hürriyet)