CHP'de işler gittikçe karışıyor. Referandum sonunun açıklanmasıyla ilk tepki Deniz Baykal'dan geldi. Baykal Kılıçdaroğlu'na başkanlığa aday ol ya da parti genel başkanlığını bırak dedi.

Ardından hafta sonu Selin Sayek Böke CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü'nden istifa etti.  Böke istifasını açıklarken "Mevcut yönetimin parçası olamam" dedi.

ADAYLIK İDDİASI

Kulislerdeki son iddia ise CHP'li Özgür Özel ile alakalı adaylık dedikodusu. Cumhuriyet'ten Kemal Göktaş'a konuşan Özel, "Aday olacak mısınız?" sorusunu şöyle yanıtlıyor

Kılıçdaroğlu’nun aday olduğu hiçbir yerde karşısında aday olmayı asla düşünmem. Ayrıca üstlendiğim görev açısından da uygun olmaz. Grup başkanvekilleri grup başkanı adına mecliste konuşan, onu orada temsil eden kişilerdir. Hatasıyla, sevabıyla genel başkanın ortaya koyduğu performansın bire bir ortağıdır. O yüzden bırakın karşınsa aday olmayı, Kılıçdaroğlu’nun yönetimi ile ilgili bir eleştiri varsa o eleştirinin muhataplarından biri olarak kendimi de görürüm.

 

Selin Sayek Böke’nin istifasından sonra gözler size çevrildi

- Selin birlikte çalışmaktan çok keyif aldığımız, parti ve ülke açısından önemli bir değer. Kamuoyunda çok karşılığı olan bir yüz. Bir süredir yaşanan bazı olaylardan sonra rahatsızlığını dile getiriyordu ama istifası hepimiz için sürpriz oldu. Engel olma fırsatını tanımadan gerçekleştiği için de çok üzgünüm. Bugün partinin yüzde 49’u bir arada tutmasının birinci şartının yüzde 49’u doğru analiz etmek olduğunu düşünüyorum. Yüzde 49’u kaybetmemenin yolu da daha ilk günlerden onları üzmemek, sebebi, gerekçesi ne olursa olsun, kamuoyuna yansıyan parti içindeki her tartışma bu açıdan kötü olmaktadır. Bugün yapmamız gereken önümüzdeki seçimi referanduma dönüştürecek sistematiği geliştirmek. Bu sistematiğin ilk adımları parti içinde hızla netleştikten sonra hayırın bileşenleri ile birlikte yöntemi konuşmak.(Vatan)