Her kesimden vatandaşın spor yapabilmesine olanak tanıyan Konak Belediyesi, düzenlediği organizasyonlarla sporun rekabet olduğu kadar barış, dostluk ve kardeşlik olduğunu da hatırlatıyor. Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü’nce organize edilen etkinliklerden biri de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen ‘Ortaokullar Arası 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Futbol Turnuvası’ oldu.

HEM REKABET HEM DE KARDEŞLİK

17 Nisan’da başlayıp, 18 Mayıs’ta sona erecek turnuvanın maçları Konak Belediyesi’nin Toros ve Atilla Mahallesi Güneşli Spor Tesisi’nde yapılıyor. Konak sınırları içinde eğitim veren 38 ortaokuldan takımların mücadele ettiği turnuvaya katılan minik futbolcular centilmenlikleri ile göz dolduruyor. 28 erkek, 12 de kız futbol takımının ter döktüğü turnuvada yetenekleriyle izleyenleri mest eden futbolcu miniklerin zafere ulaşmak için kıyasıya bir mücadele veriyor.

FİNAL MAÇI 18 MAYIS’TA

Turnuvada 4 grupta mücadele veren erkek futbol takımları ile 2 grupta mücadele eden kadın futbol takımları finale çıkmak için ter döküyor. Erkeklerde gruplarında ilk ikiye giren takımlar çeyrek final mücadelesine çıkarken, kızlarda ilk ikiye girenler doğrudan yarı final maçları oynayacak. Turnuvanın final maçı da 18 Mayıs Perşembe günü Güneşli Spor Tesisi’nde yapılacak. Aynı gün turnuvada dereceye giren takımlar kupa ve madalyalarını düzenlenecek törenle alacak.