EGE MECLİSİ - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, İzmir'de düzenlediği toplantıda "İçinde halkın, kadının, çocuğun olmadığı ve hak, hukukun olmadığı bir seçim meşru değildir. 81 il kadın kolları ile birlikte buradan Türkiye'ye sesleniyoruz; Hayır daha bitmedi. Yeni başlıyor ve mücadelemiz durmadan, dinlenmeden devam edecek" dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nın Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı ve 81 ilin CHP Kadın Kolları Başkanlarının katılımıyla yapılacak eşgüdüm toplantısı, 2 günlük program dahilinde İzmir'de gerçekleşecek. Programın ilk gününde Bornova Ata Evi'nde MYK üyeleri ile birlikte gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, toplantının gündem maddeleri hakkında bilgi verdi. Referandumun ardından yaşanan tartışmaları da değerlendiren Köse, ev ev dolaşarak referandumda neden 'hayır' dediklerini vatandaşlara anlatmaya devam edeceklerini açıkladı.

"BU ÜLKEYE BORCUMUZ VAR"

İzmir'de bulunmanın kendileri için çok kıymetli olduğunun altını çizen Köse, şunları söyledi:

“İzmir kuruluş ve kurtuluş mücadelesinde ciddi öneme sahip. Referandumdan sonra bu ilk toplantımız. Buradan Atatürk'ün evinde tüm Türkiye'ye mesajımızdır: özgürlükler, demokrasi ve barış adına bu mücadele daha bitmedi. Devletin bağımsızlığı için buradan mücadelemizi büyüterek yeniden halkımıza neden hayır dediğimizi anlatacağız. Bizim bu ülkeye borcumuz var. Özgürlük ateşini İzmir'den, Atatürk Evi'nden yakacağız ve ülkemize dalga dalga yayılmasını sağlayacağız. Bizim haklarımızdan vazgeçmeye Atatürk'ün önderliğinde aldığımız haklarımızdan vazgeçmeye asla niyetimiz yok. Atatürk devrim ve ilklerine yürekten bağlı olan kadınlar olarak biliyoruz ki referandum sonuçları kamu vicdanında yok hükmündedir. Bu referandum bir son değil başlangıçtır. Hayır demenin gücünü büyütmeye hazırız. Atatürk'ü itibarsızlaştırmaya çalışan ahlak yoksunlarına karşı duruşumuz bellidir. Atatürk'ün manevi kızına karşı bir itibarsızlaştırma politikası hazırlanmıştır. Kadın hareketinin öncüsü olan kardeşimizin mücadelesini büyütmek için bugün Ata Evi'ndeyiz. Türk kadınının idolü olan manevi kızına karşı yapılan saldırı hadsizliktir. Atatürk'ün izlerinin silinmesine asla izin vermeyeceğiz."

"YOL HARİTASI ÇİZİLECEK"

Referandum eşit şartlarda yapılmadığını savunan Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: “İçinde halkın, kadının, çocuğun olmadığı ve hak, hukukun olmadığı bir seçim meşru değildir. 81 il kadın kolları ile birlikte buradan Türkiye'ye sesleniyoruz; Hayır daha bitmedi. Yeni başlıyor ve mücadelemiz durmadan, dinlenmeden devam edecek." (DHA)