CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurmaylarına parti içi tartışmalarla ilgili uyarılarda bulunarak, “Bazı çevreler CHP’de kavga olmasını istiyor. Arkadaşlarımızın bu oyuna gelmemesi lazım” dedi. Kılıçdaroğlu, dün toplanan MYK’da özetle şunları söyledi:

DEMOKRASİYİ GÖSTERİN

“Olağan kongre sürecinde adaletli olacağız, hiçbir etkide kalmadan adil bir kongre süreci geçireceğiz. Türkiye’ye vaat ettiğimiz demokrasiyi önce kendi içimizde göstereceğiz. Kavgasız, gürültüsüz, eşit koşullarda, şölen havasında, demokrasinin işlediği, herkesin aday olduğu bir ortamı hazırlamak görevimiz. 

PARTİLİLERE UYARI

Her türlü tehdide ve saldırıya karşı CHP dimdik durdu. 16 Nisan’da hırsızlığa, gaspa rağmen Türkiye geleceğiyle ilgili tekrar umutlandı. Görüldü ki her türlü manipülasyona, karalamaya, tehdide ve terörize edilmesine rağmen demokrasiye inanan yüzde 50’nin üzerinde bir kesim var. ‘Hayır’ı artırmalıyız, bölmek isteyenlere rağmen ‘Hayır dağılmıyoruz’ demeliyiz. En çok sorumluluk CHP’ye düşüyor. Bazı çevreler CHP’de bir karışıklık, kavga olmasını istiyor. 16 Nisan’dan bu yana havuz medyası, CHP’de büyük bir kavga var gibi gösteriyor. Arkadaşlarımızın bu oyuna gelmemesi lazım, hepimiz bu tuzaklara karşı dikkatli olmalıyız. CHP’de kavga varmış görüntüsünden bize oy verenler de ‘hayır’ diyenler de rahatsız. Bugünden sonra hepimiz daha dikkatli olmalı, bu birlik ve beraberliği sağlamalıyız, sağlayacağız da. 

TEHLİKELİ DÖNEME GİRİLİYOR

Yargıdan bir cemaat gönderildi. Yargı şimdi yeni bir cemaat ilişkileriyle şekillendirilmeye çalışılıyor. Türkiye açısından son derece tehlikeli bir döneme giriliyor.”

ATATÜRK'E KÜFRÜN PARASI KURDUĞU BANKADAN ÖDENİYOR

SOSYAL medyada Tayyip Erdoğan’la ilgili bir paylaşımın beğeni butonuna basan insanlar cezaevine atılıyor, bu ülkede herkesin ortak değeri, kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili iftira, yalan, hakaret ve küfürler görmezden geliniyor. Bunlar AKP’nin beslediği kanallarda yayın yapıyor ve hükümetin devletin olanaklarını kullanarak para kazanıyorlar. Bu adamlara devlet bankasından para veriyor, finanse ediyorlar. Atatürk’e küfürün parası, Atatürk’ün kurduğu bankanın kasasından ödeniyor.

CHP'NİN YENİ SÖZCÜSÜ

CHP’de, Selin Sayek Böke’nin istifasıyla boşalan parti sözcülüğü görevine Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan getirildi. (Rifat BAŞARAN / Hürriyet)