EGE MECLİSİ - İzmir'de terör operasyonunda 11 kişi yakalandı. Zanlıların, Gezi olayları sırasında Taksim'de polise molotofkokteyli attığı sırada görüntüleri gazetelere yansıyan, tutuklanıp serbest kaldıktan sonra gittiği Suriye'de öldürüldüğü ortaya çıkan Ulaş Bayraktar için İzmir'de, polise yönelik saldırı planı yaptıkları ileri sürüldü. Ayrıca operasyon kapsamında Devrimci Parti il binasındaki aramalarda da çok sayıda örgütsel yayın ele geçirildi.

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın DKP/BÖG (Devrimci Komünistler Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri) terör örgütü ve bağlantılı olduğu Devrimci Parti'ye yönelik yürüttüğü soruşturma sonrasında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon yaptı. İzmir merkez ile Bayındır İlçesindeki operasyonlarda toplam 11 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde ve Alsancak'taki DEV-PAR (Devrimci Parti) binasında yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel yayın ve dijital malzeme ele geçirildi.

İNTİKAM İÇİN PLAN YAPMIŞLAR

Zanlıların, Gezi olayları sırasında 2013 yılında Taksim'de polise molotofkokteyli attığı sırada görüntüleri gazetelere yansıyan, tutuklanıp serbest kaldıktan sonra gittiği Suriye'de Rakka'da DEAŞ'a karşı operasyonlar sırasında öldürüldüğü ortaya çıkan Ulaş Bayraktar için İzmir'de, polise yönelik saldırı planı yaptıkları ileri sürüldü. Ulaş Bayraktar'ın Suriye'de, Devrimci Komünistler Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri içerisinde sorumlu düzeyde çatışmalara girdiği de öğrenildi.

Gözaltındakilerin yine Gündoğdu Meydanı'nda yapılan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, daha önceden örgüt içerisinde silahlı olarak faaliyet gösterip güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda öldürülen kişilerin de fotoğraflarını taşıdıkları belirlendi. Zanlılar, İzmir Emniyet Terörle Mücedele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.(Taylan YILDIRIM / İDHA)