Daha önce Kemeraltı Lezzet Haritası’nı çıkaran Ege Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı, Turist Rehberi Serdar Çelenk, hem bu çalışmalarını hem de tarihi çarşıdaki lezzet duraklarını tanıtmak amacıyla İZSİAD Yönetimi’ne kısa bir Kemeraltı turu yaptırdı. Ekip, ev yemeklerinden börekçiye, pideciden köfteciye, tatlıcıdan şerbetçiye pek çok lezzet noktasına tadım ziyaretleri yaptı. 

Turizmin hemen her dalında İzmir’in büyük potansiyeli olduğunu vurgulayan Serdar Çelenk, “Bunlardan biri de İzmir mutfağı, İzmir lezzetleri. Ege Gastronomi Turizmi Derneği olarak bu lezzetleri ve onları hazırlayanları öne çıkarmak istiyoruz. Bu, hem Türk mutfağının tanıtımı için hem de kent ekonomisine katkı açısından çok önemli. Bu amaçla hazırladığımız Kemeraltı Lezzet Durakları Haritası, hem birbirinden değerli tarihi varlıkları hem de temiz, leziz ve güvenilir lezzet mekanlarını gösteriyor. Şimdiki hedefimiz ise Alsancak Lezzet Haritası’nı çıkarmak” dedi. 

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir turizmine katkı sağlayan bu tip çalışmaları önemsediklerini söyledi, “Alsancak Lezzet Haritası’na da İZSİAD olarak biz destek vereceğiz” dedi. 

Minyatür şeklinde hazırlanan haritanın bulunduğu broşür, ilk etapta 10 bin adet bastırılacak ve liman, havalimanı, turizm acenteleri gibi noktalarda dağıtılacak. Haritada; Ege Gastronomi Turizmi Derneği’nce belirlenen kriterleri taşıyan ve yine derneğin bastırdığı “Lezzet Noktası” çıkartmasını taşıyan gıda işletmeleri ile Alsancak’taki tarihi ve turistik mekanlar bulunacak.