EGE MECLİSİ - Yürüyüşte Türk bayrağı ve ATATÜRK posterleri dışında hiçbir ayırt edici döviz, flama Pankart vb. materyalin bulundurulmayacağını Yurttaş girişimi adına   ifade eden  Demet Günoğlu   yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Bildiğiniz gibi ; Ülkemiz 16 Nisanda, OHAL yasakları altında, KHK’lar ile düzenlenen bir  “partili cumhurbaşkanlığı/tek adam “referandum sürecinden geçmiş, bu süreçte yapılan usulsüzlükler, hukuksuzluklar, haksızlıklar, baskılar ve kanunsuzluklar YSK tarafından görmezden gelinmiş,  en son, yine bizzat YSK tarafından yapılan mühürsüz pusula ve zarflar konusunda olduğu gibi “tam kanunsuzluk” ile, referandum sonucunun hile ile“EVET” lehine çıkması sağlanmış, böylelikle, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimizde tercihini, parlamenter demokrasiden yana kullanarak “Hayır” diyen her üç seçmenden neredeyse ikisinin iradesi açıkça gasp edilmiştir.

Tek adam rejimine ve her türlü hukuk ihlallerine karşı “demokrasimiz ve hayır’ın birliği” için meclisin dışında köy köy mahalle mahalle mücadele eden bizler için bu referandumun sonuçları meşru değildir. Tam kanunsuzluk nedeniyle hükmü yoktur, geçersizdir! OHAL kalkmadan, YSK üyeleri istifa etmeden, YSK kanunsuzluğu geri alınmadan, referandum sonuçlarının meşrulaştırılmasına izin verilemez, izin verilmemelidir!

Bu nedenle, fikrimizin ve cumhuriyetimizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği  gibi “fikri hür, vicdani hür yurttaşlar olmanın gereği olarak  irademizin ve referandumun gerçek sonucu olduğuna emin olduğumuz “HAYIR’ımızın” hakkını savunmak ve sahip çıkmak, “HAYIR’ı her alanda görünür kılmak amacıyla, 19 Mayıs 2017 Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramımızın 98.yıldönümünde,  “ Adalet, Demokrasi ve Bağımsızlık Halk Yürüyüşü”   düzenliyoruz.

Yürüyüşe Yurttaş Girişimi  ADD İzmir Şubeleri Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir İl Temsilciliği CUMOK  ,Ulusal Birlik Platformu, İzmir’i Sevenler Kültür ve Sanat Derneği, Ege Kültür Platformu Derneği (EKÜP) ün katılacağını  belirten  Günoğlu  Tüm Cumhuriyet sevdalısı İzmirlileri 19 Mayıs Cuma günü saat 13.00 de Konak Meydanında bu yürüyüşe destek vermeleri için çağrıda bulundu