EGE MECLİSİ - İzmir Valiliğince izinli ‘’ SEVGİYE KUCAK AÇ ‘’ kampanyası, hiç kullanılmayan ya da az kullanılmış, Kitap- Okul Malzemesi- Oyuncak- Elbise- Ayakkabı gibi bağışlayacağınız malzemeleri maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi Otistik, Down Sendromlu, Zihinsel ve Bedensel tüm engelli çocuklarımıza ulaştırmayı hedefliyor. Aynı zaman da kampanya kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklara tekerlekli (Akülü-Aküsüz ) sandalye temin etmeyi de kapsıyor.

Kampanya hakkında bilgi veren kulüp başkanı Cem Koray TAŞKIN ‘’ Tekerlekli sandalye, Akülü araç, Kitap- Okul Malzemesi- Oyuncak- Elbise- Ayakkabı ve benzeri yardımlarınız ile bir insanın moral kaynağı olabilirsiniz. Engelli çocuklar, hastane, okul ve benzeri yerlere tekerlekli sandalye veya akülü araçları olmadığı için gidemiyorlar. Bir çok engelli çocuk, bu sebeple vakitlerini daha çok evlerinde geçiriyorlar. Bedensel veya zihinsel engelli olmalarının yanı sıra maddi sıkıntılarla yaşayan bazı engelli çocuklar ise, dünya’nın görünen güzelliklerini cam pencerelerin ardından izlemek zorunda kalıyorlar. Belirli bir oranda yürüme güçlüğü çeken bir insana sağladığınız bir araçla onun hayatı önemli ölçüde kolaylaşacaksa, bu onlar için vazgeçilmez birer nimettir. İzmir Trekking Kulübü olarak 2016 yılında 14 Akülü, 30 Tekerlekli Sandalye olmak üzere 34 adet tekerlekli sandalye ve akülü aracı ihtiyaç sahibi Otistik ve Down Sendromlu çocuğumuza teslim ettik. Engellilerin hayatını kolaylaştıran araçlar onların, tüketen değil, üreten insanlar olmalarını sağlayacak ve morallerini yükseltecektir. Sizde bir engelli çocuğumuzun umudu olabilirsiniz. Maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi çocuklara olduğu gibi engelli ailelere de destek sağlamaya çalışıyoruz. Engellilere yönelik tekerlekli sandalye, akülü araç ve benzeri yardımlarınızı İzmir Trekking Kulübü’ ne makbuz veya tutanakla bağışlayarak bir çocuğun moral kaynağı olabilirsiniz. Hayatımızda her şey olabilir. Bugün sağlıklı olan herkes bir engelli adayıdır. Sağlıklı bireyler olarak kendimizi engelli bireylerin yerine koyarsak ne güçlükler çektiklerini daha iyi anlayabiliriz. Bu sebeple sizde bir engelli çocuğumuza yardımcı olmak, tekerlekli sandalye veya akülü araç ihtiyacını karşılamak isterseniz İzmir Trekking Kulübü ile irtibata geçebilir, zaten zor olan yaşamlarında onların yüzünü güldürebilirsiniz.’’ dedi.

Sizde bu organizasyonda görev almak istiyorum, paketleri toplayıp hazır paketlerin dağıtımında bizzat bulunmak istiyorum diyorsanız ‘’ Gönüllü ‘’başlığı altında bilgilerinizi (sevgiyekucakac@ hotmail.com) adresine ya da 0 533 152 35 00 nolu telefona mesaj olarak gönderebilir.Kampanya ile ilgili bilgi alabilirsiniz.