Güven mesajında "Bugün yaşadığımız cumhuriyeti bizlere emanet edenler, karşılarına çıkan zorluklardan, baskılardan, yokluklardan ve uğradıkları ihanetlerden yılmadılar. Bildikleri yoldan dönmediler.Bizlerde gençlerimizin öncülüğünde bu yolda Korkmadık Korkmayacağız,Yılmadık Yılmayacağız,Ata'nın yolundan dönmedik dönmeyeceğiz" dedi. Asuman Ali Güven mesajında şunları söyledi.

19 MAYIS ÖZGÜRLÜĞE VE CUMHURİYETE ATILAN ADIMDIR

Bir rüyanın,  yok olacağına kesin gözüyle bakılan bir devletin, bağımsızlığını ve egemenliğini kaybetmiş bir milletin ne tutunacak bir dalı,  yeni bir umudu vardı. Ülke fakru zaruret  ve bir ihanetler demeti içinde, makus talihini ve işgalcilerin kendisine hazırladığı sonu yaşamaktaydı.

Tüm tükenmişliğe, umutsuzluğa ve kabullenilmiş mağlubiyete gencecik bir Tüm General olan Mustafa Kemal Atatürk başkaldırmış ve ülkesi uğruna tüm rütbelerini bırakarak milletini ve kurtuluşu örgütlemek üzere tarihte görülmemiş bir mücadelenin ilk adımı atmıştır.

İşte, sonucu ülkenin kurtuluşu ve Türkiye cumhuriyetinin kuruluşu olarak karşımıza çıkacak olan bu adım, 1919 yılında Samsun'da atılmıştır. Bu adım zafere, özgürlüğe, bağımsızlığa, cumhuriyete atılan adımdır.

Bu büyük ve cesur adım sonrası neler yaşandığını, Ebedi başkomutanımızın ve kurucumuzun destansı liderliğini ve milletimizin kahramanlıklarını hepimiz biliyoruz. Şimdi benim dikkat çekmek istediğim şey gençlerimizin artık daha cesur, daha girişken olmalarının vaktinin geldiğidir. 

Bugün yaşadığımız cumhuriyeti bizlere emanet edenler, karşılarına çıkan zorluklardan, baskılardan, yokluklardan ve uğradıkları ihanetlerden yılmadılar. Bildikleri yoldan dönmediler. Eğer o gün yılgınlık gösterip, mücadelelerinden vazgeçmiş olsalardı, bugün bu bayramı kutluyor, ellerimizde ay yıldızlı bayrağımızı sallıyor olamazdık. 

Şimdi geçmişimize ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tarihe altın harflerle yazılmış, emsalsiz bir mücadele örneği veren tüm şehitlerimize borçlu olduğumuz bu memlekete ve özgürlüğümüze, her ne pahasına olursa olsun sahip çıkmak zorundayız. Bu bizim sadece görevimiz değil, aynı zamanda en büyük mirasımızdır.

Verdiğimiz bu korkusuz mücadelede, karşımıza ihanet edenler, hileyle çıkar sağlayanlar, hırsızlıkla milletin iradesini çalanlar, saltanatları uğruna her türlü kanunu, yasayı çiğneyenler çıkabilir. Ancak bizler, tüm bu adaletsizlik, vicdansızlık ve hırsızlıklar karşısında yılmadan, yorulmadan her defasında daha da çoğalarak, daha da güçlenerek cumhuriyet ve millet uğruna haklı davamızdan asla geri adım atmayacağız.

Korkmadık korkmayacağız,Yılmadık Yılmayacağız,Ata'nın yolundan dönmedik dönmeyeceğiz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerimle, 19 Mayıs'ı ve ulusal bayramlarımızı bizlere unutturmaya çalışanlara inat,  İzmirlilerin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor, bu cumhuriyeti bize emanet bırakan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.