EGE MECLİSİ - Üçkuyular Fahrettin Altay Meydanı’ndan başlayıp Bahçelievler Uğur Mumcu Parkı’nda sona eren “Bağımsızlık Koşusu”nun startını Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu verdi. Erkek-Kadın Genç, Büyük ve Master amatör ve Profesyonel sporcularının yer aldığı koşuya katılım yoğun oldu. Startın verilmesiyle parkuru koşan sporculara çok sayıda vatandaş da gerek caddede,  gerekse evlerinin balkonlarından alkışlarla tempo tutarak onlara moral verdi. 

Yoğun ilgi gösterildi

Üçyol Uğur Mumcu Parkı'nda sona eren koşunun ardından Karabağlar Belediyesi spor okullarının alanda zumba, aerobik, karate, bocce, taekwondo, basketbol, jimnastik ve halk oyunları gösterileri düzenlendi. Etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri,  spor kulüpleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır 

19 Mayıs’ın çok çok önemli bir gün olduğunu belirten Başkan Selvitopu, bu bayramı coşkuyla kutlamanın hepimizin görevi olduğunu söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Kurtuluş Savaşı mücadelesine Samsun’a çıkışıyla başlayıp Cumhuriyet ilan edilene kadar devam ettiğini belirten Selvitopu, “Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Cumhuriyet'in temel bakışı ve ilkeleri bu ülkede asla değiştirilemeyecektir. Çünkü onu yaşatacak sizlersiniz, gençlerimiz ve çocuklarımız Cumhuriyet'i yaşatacak. Sonsuza kadar bunu taşıyacaklardır. Bugün İzmir coşkuyla bayramını kutluyor, halk kutluyor, Cumhuriyet'ine sahip çıkıyor. Çıkmaya da devam edecektir. Bizler de ömrümüz devam ettikçe Cumhuriyet'e sahip çıkacağız,  bundan kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu. 

Coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise vatandaşların 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak,  “Bu bayramı Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitleri vermiştir. Türk milleti bu bayramı her zaman kutlayacaktır. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti evlatları olarak her zaman 29 Ekim'leri, 19 Mayıs'ları, 23 Nisan'ları hep coşkuyla kutlayacağız.” dedi.

Dereceye girenlere ödülleri verildi

Bağımsızlık koşusu sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi. Sıralama şöyle oluştu:

Genç Erkeklerde 1-Abdurrahman Gediklioğlu, 2-Yahya Tedbirli, 3-Selman Deniz, Genç Bayanlarda 1-İpek Öztosun,2-Ayşe Bayram,3-Bilge Ece Seyhan, Büyük Erkeklerde 1-Levent Ateş, 2-Mehmet Aydıngör, 3-Barış Bülbül, Büyük Kadınlarda 1-Tülin Okyay, 2-Nağme Burguç, 3-Gülşen Eser ve Master Erkeklerde 1-Ahmet Bayram, 2-Cemil Gökçe, 3-Oktay Fırat Master Kadınlarda 1-Füsun Deveci, 2-Zehra Hızal, 3-Gönül Karadağ elde etti. 

Madalya ve altınla ödüllendirildiler

Dereceye girenlere madalya ve altınlarını Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Milletvekili Özcan Purçu, CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve meclis üyeleri takdim etti. Ayrıca,  yarışmayı tamamlayan tüm sporculara da katılım madalyaları verildi. Madalya töreni sonunda dereceye girenler günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.