26 Mayıs Cuma günü 14.00’da kapılarını açacak olan merkezde engelliler için sinema, spor ve tiyatro salonları bulunuyor. Ayrıca engelli vatandaşların yararlanacağı ahşap, resim, İngilizce, dikiş, nakış kursları için odalar yer alıyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Yeni hizmet binamıza taşındığımızda Osmangazi hizmet binamızı engelliler için ayıracağımızı söyledik. Şimdi sözümü tutuyoruz. İzmir’in en büyük engelliler merkezi Bayraklı’da olacak” dedi.

 

BU MERKEZDE YOK YOK

Merkezde engelliler için her şey düşünüldü. Engellilerin rahatlıkla gireceği sinema ve spor salonu hazırlandı. Engelli vatandaşlar burada farklı seanslarda çeşitli filmleri izleyerek hoşça vakit geçirecek, spor hocası eşliğinde haftanın belli günlerinde burada spor yaparak rahatlayacak. Tiyatro salonunda ise, tamamı engellilerden oluşan tiyatro ekibi ve Bayraklı Belediyesi tiyatrosu farklı zamanlarda oyunlarını sergileyecek.

 

DANIŞMA MERKEZİ VE DİNLENME ALANI

Engelliler için her detayın en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü merkezde ayrıca engelli danışma merkezi de bulunuyor. Bir psikoloğun görev aldığı merkezde engelli vatandaşlar istedikleri zaman psikologla görüşerek, varsa sıkıntılarını anlatabilecek. Merkezin hemen karşısında ise engellilerin çaylarını içip kitaplarını okuyacakları, sohbet edecekleri dinlenme alanı yer alıyor. 

 

SÖZ VERDİK, YERİNE GETİRİYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Osmangazi hizmet binasını engelliler için ayıracaklarının sözünün aylar öncesinden verdiğini hatırlatarak, “Yeni binamıza taşındık. Söz verdiğimiz gibi Osmangazi hizmet binamızı engelli kardeşlerimize ayırdık. Burası engelliler merkezi olarak İzmir’in en büyüğü olacak. Merkezde, engelliler için her şeyi düşündük. Burada 4 kurs odamız, birer tiyatro, sinema ve spor salonumuz var. Ayrıca burada bir psikoloğumuz hizmet verecek. Engelli vatandaşlarımız için merkezin hemen karşısında çaylarını içip sohbet edecekleri kapalı bir alanımız bulunuyor. Engelli Merkezimizin kapısı tüm engellilere açık olduğunu belirtmem gerekiyor. Göreve geldikten sonra engelli vatandaşlarımız için çok sayıda proje geliştirdik. Bu merkez onların en özeli olacak” dedi.