Ödemiş'te yapılan 48'inci Kiraz ve 15'inci Meyve Fidanı Festivali'ne Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı Yardımcısı İsmail Dadal, Ödemiş İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Mustafa Hüyüktepe, AK Partili belediye meclis üyeleri ile birlikte daire müdürleri ve üreticiler katıldı. Belediye Meclis Üyesi Selahattin Kundak, Bademli'nin yeşil dokusu, doğal kaynak suları ve yüzlerce çeşit meyvesiyle birlikte çalışkan ve sıcak kanlı insanlara sahip olduğunu vurguladı. Kundak "Fidanlarımız AB kriterlerine uygun ve her türlü hastalıklardan ari şekilde üretilmektedir. Sertifikalı ürünlerimiz ile Türkiye'deki genel fidan üretiminin yüzde 50-60'ı buradan yapılmaktadır. Buda gösteriyor ki; kalitenin adresi Bademli'dir. Burada 50 yıllık Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifimiz ve 2011 yılında kurulan Yeşil Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerimiz ve ayrıca ihracat yapan şirketlerimizle ekonomiye büyük katkı sağlıyoruz. 600 tonu aşan kiraz üretimi ile de kaliteli kirazı yetiştiriyoruz" dedi.

 

EN İYİLER SEÇİLDİ

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ise haklı bir gurur yaşadıklarını söyleyerek "Gelecek yıllarda daha iyi üretim için daha fazla çalışmamız gerekir. Çünkü yerimizde saymadan başarımızı artırmak durumundayız" diye konuştu. Konuşmaların ardından en iyi kiraz ve fidan yetiştiricilerine plaket ve ödülleri dağıtıldı. Kiraz üreticisi dalında Mehmet Kavcı, Sercan Harlak ve Kazım Kırbaş ilk 3 sırayı paylaşırken fidan dalında Savaş Girgin birinciliğe, Mustafa Kapı ikinciliğe, Mustan Ceylan ise üçüncülüğe layık görüldü.

 

KİRAZ GÜZELİ YADE BATURAY

48. Kiraz Festivali'nde bu sene kiraz güzellik yarışmasında kraliçeliği 18 yaşındaki 12'nci sınıf öğrencisi  Yade Baturay aldı. Nedimeliklerine de  Simge Meşe ve Tuğçe Neriman Düzce seçildi. Grup Mecaz'ın ardından, Vildan Turan, Melis Kar, Hacer Özdil, Mehser Şimşir okudukları birbirinden güzel eserlerle, davetlileri coşturdu. Davetlilerden bazıları, meydana çıkarak oyunlarıyla sanatçılara destek verdi.(DHA)