Suriye'deki iç savaşın ardından başlayan göçle birlikte bu ülkeden gelen çok sayıda kişinin yerleştiği İzmir'de, çoğunluğu gıda ürünü satan pek çok işyerine Arapça tabelalar da eklendi. Bunlar o kadar arttı ki Basmane ve Çankaya semtindeki bazı bölgelerde Şam'ı aratmayan görüntüler ortaya çıktı. Bu işletmelerin standartlara uygun ve anlaşılır olmayan Türkçe ve Arapça tabelaları görüntü kirliği oluşturmaya, tepki çekmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi, gelen şikayetler üzerine bu işyerlerinde denetimlere başladı. Denetimlerde birçok işyerinin ruhsatsız olduğu tespit edilirken, buraları işletenlere yedi gün içinde tabelaları sökmeleri uyarısında bulunuldu. Yetkikiler, işletme ruhsatları bulunmayan kayıt dışı bu işyerleri ile ilgili işlem yapalacağını da belirtti.

Bazı Suriyeli işletme sahiplerinin, ruhsatsız işlerlerinin kapanmasını önlemek için tanıdıkları Kürk esnafın üzerine ruhsat çıkartmaya çalıştığı öğrenildi.

Vergisini veren, kurallara uyan dükkan sahipleri, hiçbir vergi ödemeden işyeri açan Suriyelilerin haksız rekabet yarattığından yakınmıştı.(Mustafa Oğuz / DHA)

En kaliteli videolar En kaliteli videolar . Harika filmleri.