Balçova'da gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Denizli milletvekili Melike Basmacı, Emek Büroları Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ali Petek, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Tüm-Bel Sen, KESK, Eğitim-Sen, Memur-Sen ve Emekli-Sen'den temsilciler katıldı.

 

CHP İzmir Milletvekili ve Emek Büroları kurucu üyesi Atila Sertel, şunları söyledi

"Referandumda halkın emeğinin ve milletin iradesinin YSK eliyle çalındığını ifade ederek " Emek büroları kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen referandumda tüm emek bileşenleriyle ortaklaşa ve çok etkili çalışmalar yapmıştır. Buradan Emek Bürolarına destek veren tüm sendikalarımıza ve STK'larımıza  yürekten teşekkür ediyorum. Hepimiz biliyoruz ki referandumun kazananı hayır olmuştur. Ancak YSK marifetiyle Hayır oyları çalınmış ve milli irade yok sayılmıştır. Tüm bunlar gösteriyor ki, korktular. Memleket için, Cumhuriyet için, emek ve hayır için yan yana gelmemizden, yıkılmaz bir birlik oluşturmamızdan korktular. Bize düşen bu beraberliği sürdürmek ve büyütmektir. Bizlerde, il yönetimimizle birlikte emek bürolarının ilk tüzük kurultayında tüzüğe alınarak daha da resmileşmesi için her türlü çabayı sarf edeceğiz" dedi.

 

"BU BİZİM İÇİN DAHA BAŞLANGIÇ"

CHP Denizli Milletvekili ve Emek Bürosu kurucu üyelerinden Melike Basmacı, emek bürolarının kurulmasının ne kadar doğru bir iş olduğunun referandumda görüldüğünü belirterek "Emekçilerin birlik içinde olduklarında ortaya çıkan gücü referandumda gördük. Bu bizim için daha başlangıç. Bundan sonra hep bir arada ve daha büyük bir güçle, Emeği ve Türkiye'yi hak ettiği yere taşıyacağımıza yürekten inanıyorum" dedi. Toplantının sonunda Emek Bürosu sorumluları ve bileşenlerinin temsilcileri de söz alarak, referandum ve sonrasına ilişkin görüşlerini dile getirdi. Konuşmacılar hayır bloğunun daha da genişletilmesi ve mücadelenin birlik içinde devam etmesi konusunda ortak görüş bildirdiler.(DHA)