EGE MECLİSİ - TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi kuruluşunun 30.yılında Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde bir panel düzenledi. Düzenlenen panelde konunun uzmanları bilgi birikimlerini genç nesillere aktardı.

egemeclisi.com'a açıklamalarda bulunan TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı  Mustafa Kubilay Yıldırım amaçlarının arşivlerde bulunamayan  bir çok bilgiyi düzenlenen panelde dinleme imkanı bulacaklarını söyledi.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şube Kuruluşunun 30. yılında genel merkez üyeleri ve  kurucu üyeleri bir arada bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Yıldırım "Meslek büyüklerimizden dinleyeceğimiz bilgileri modern arşiv çerçevesinde genç nesillere aktarmaya çalışacağız" dedi.

HKMO Genel Başkanı Ertuğrul Candaş ise Harita ve Kadastro Mühendisliği mesleğinin tarihçesini anlatarak bu mesleğin  milattan önce 3 bin yıllarına kadar dayandığını ve birçok şekilde gelişmeler yaşayarak günümüze kadar geldiğinden bahsetti.

Türkiye'de de  çok önemli bir meslek grubu olarak görüldüğünü aktaran Candaş "Ülkenin gelişimine katkı sağlayan bir mesleğimiz var. Harita ve Kadastro Mühendisler odası 1954 yılında kuruldu. 10 şubesi 10'da merkeze bağlı temsilcilikleri ve ayrıca her ilçede bulunan temsilcilikleriyle çalışmakta. 17 bine aşkın üyemiz var, bugün de burada İzmir şubemizin kuruluşunun  30. yılını kutlamak için bir araya geldik" dedi...