CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin toplantısında konuştu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grubunda konuşmasını eleştirdi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'de AK Parti grubunda konuşma yapmasına tepki göstererek devlette çift başlılığın oluştuğunu iddia etti.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum sürecindeki uyarıların bugün bire bir yaşandığını savunarak, "Bugün ilk kez TBMM çift başlılığı yaşadı" ifadesini kullandı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP liderinin gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 yıl aradan sonra yeniden AK Parti grubunda yaptığı konuşma vardı:

BUGÜN DEVLETTE ÇİFT BAŞLILIK VAR

"Referandum sırasında gittiğim her yerde bütün gerçekleri anlatmaya çalıştım. Bu anayasa değişikliğinin Türkiye'de demokrasiyi çökerteceğini söyledim. Devlet denen kurumu yok edeceğini söyledim. Ama koro halinde başta medyaları olmak üzere Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor dediler. Çift başlılık dedim, hayır tam tersine çift başlılığı engellemeye çalışıyoruz dediler. Ama bugün her söylediğim her kelimenin doğru olduğu ortaya çıktı. Bugün devlette çift başlılık var. Bugün TBMM ilk kez çift başlılığı yaşadı. "Evet" oyu kullanan yurttaşlarıma seslenmek istiyorum. Eğer biz yaptığımız hatanın farkına varırsak, devleti devlet yapanın liyakat olduğunu, adalet olduğunu yeniden düşünür bunun yeniden hayata geçmesi için birlikte hareket edersek kucaklarımızı size açıyoruz.

HİÇ İŞSİZLİKTEN SÖZ EDİYORLAR MI?

İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. 5 milyon gencimiz ne okula gidiyor ne de çalışıyor. Ne olacak bunlar? Hiç işsizlikten söz ediyorlar mı? Hakkını yemeyelim söz ediyorlar istihdam arttı diyorlar işsizlik de artıyor. Bir rekora imza attılar Türkiye sığır ithalatında Avrupa'nın birincisi dünyanın ikincisi. Mazot fiyatını yüzde 50 düşüremezler. Zam yapmasınlar ona da razı çiftçi. Sudan'da gittiler 780 bin kilometre arazi kiraladılar. Dünyanın parasını ödediler orada pamuk ve yağlı tohumlar üreteceklermiş.

ÖZEL ARABASINI KARGO İLE GÖTÜREBİLİYOR

Referandum sırasıdan bir otelde çocukları SMA hastası olan bir grup aile benimle görüşmek istedi. Bu çocukların tedavi edilmesi için gerekiyor. Bu ilacın fiyatı binlerce dolar. O ailelerden birisinin çocuğu Eymen bebek vefat etti. Sakarya Valiliği kampanya açmış acaba para toplayıp bu çocuk için ilaç getirebilir miyiz? İlaç getirilemedi ve o çocuk hayatını kaybetti. Bu ülkenin Başbakan'ı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanı Çin'e Amerika'ya giderken kendi özel arabasını kargo ile götürebiliyor. Ramazan ayındayız hangi din hangi ahlak bunu kabul eder? Ölen çocuğa mı acırsınız bir beyefendinin arabası kargoyla Çin'e Amerika'yı gitsin ona mı acırsınız? Bu lüks ne? Bu 8,5 yaşındaki Eymen bebeğin günahı onların boynuna."(Milliyet)