EGE MECLİSİ - MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan, Zeytincilik Yasası'nda yapılmak istenilen değişikliklere üyesi olduğu  Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda tepki gösterdi. Tanrıkulu şunları söyledi:

"Bu yıl zeytin veriminin çok daha iyi olduğu bir yıl ve belki de bizi yine dünyanın ön sıralarına çıkaracak bu dönemde böylesine sektörü olumsuz etkileyecek düzenlemeleri kabul etmek mümkün değildir. Tasarıdaki sadece bir maddeyle şu an en verimli 150 milyon zeytin ağacı olumsuz etkilenecektir. Diğer yandan tasarıyla kurulacak olan 9 üyeli Zeytin Sahaları Koruma Kurulu'nun içinde sadece 2 üye zeytin ile ilgili olması, bu kurulun zeytinciliğe hizmet edemeyeceğini göstermektedir. Bugün dekar başına 10-12 zeytin ağacı bulunduğu gerçeği ortadayken, tasarıyla dekar başına 15 zeytin ağacı bulunmayan yerlerin zeytinlik sayılmaması kötü niyeti işaret etmektedir. Bu yüzden gelin sektörün feryadını duyun, köstek olmak yerine onları daha fazla teşvik ederek, dünyada ilk söz sahibi olmalarını sağlayın."

'TORBA TASARI NİTELİĞİ TAŞIYOR'

MHP'li Tanrıkulu, düzenlemenin torba tasarı niteliği taşıdığını öne sürerek, “Reformun sözlük karşılığı düzeltme, ıslah etmek olarak geçmektedir. Üretim Reformu denildiğinde, mevcut üretim sistemimizi düzeltme ve ıslah etme anlamı ortaya çıksa da komisyonda görüşülen tasarı bir 'torba tasarı' niteliği taşımaktadır. Bu yüzden parti olarak tasarının bazı maddelerinin gecikmiş de olsa yasalaşmasını önemserken, genelinde 'yetersiz', bazı yerlerini de sakıncalı görmekteyiz" dedi.