EGE MECLİSİ - İzmir’in Karabağlar ilçesinde, arkadaşıyla birlikte yolun karşısına geçmek isterken minibüs çarpmasıyla ağır yaralanan liseli gençlerin sınıf ve okul arkadaşları, kazanın meydana geldiği yerde eylem yaptı. Burada arkadaşları adına konuşan Elif Aka, “Canımız bu kadar önemsiz olmamalı” dedi.

Karabağlar ilçesinde iki liseli genç kıza, yolun karşısına geçtiği esnada bir minibüs çarpmış, çarpmanın şiddetiyle iki genç kız metrelerce ileriye fırlamıştı. Yaşanan feci kaza kameralar tarafından da kaydedilirken, kaza sonrası Suriyeli sürücü tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Kaza sonrası ağır yararlanan Simge Keke ve Hilal Önder’in sınıf ve okul arkadaşları kazanın olduğu yerde arkadaşlarına destek olmak için eylem yaparak, basın açıklaması yaptı. Sloganlar eşliğinde yürüyen gençler yetkililere seslenerek, yola kasis yapılmasını ve yüksek hızlar yüzünden gençliklerinin bitmemesini istediklerini söyledi. 

Liseli gençler adına arkadaşlarına destek olmak için kazanın olduğu yerde konuşan Elif Aka, “Bulunduğumuz yerde bunun gibi kazalar daha öncede yaşandı. Daha önceki kazaların çoğu ölüm ile sonuçlanmıştı. Çok şükür ki Simge ile Hilal ölüm tehlikesini atlattı. Şu an burada olan herkes çok üzgün, Hilal ve Simgenin bir an önce iyileşip aramıza dönmesini istiyoruz. Buraya toplanmamızın amacı bu yola kasis yapılarak kazaya sebebiyet veren kişilerin cezalandırılması. Hız sınırı 50 kilometre olan bir yolda 140 kilometre hızla gidip iki kardeşimizin hayatına kast etmek kabul edilebilir bir şey değil” diyerek canlarının bu kadar değersiz olmadığını, bu yüzden yetkililerin seslerini duymaları gerektiğini söyledi. Abdülaziz (Baydilli - Halil Karahan/ İHA)