AK Parti Konak İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği, 7'den 77'ye her yaştan binlerce kişinin birlikte oruç açıp dua ettiği iftara, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, İl Başkan Yardımcıları Ayşe Neşe Edebali, Av. Yunus Kalkan, Nazmi Yılmaz, Oğuz Çağlar Arslan, Konak İlçe Koordinatörü Ali Gönen, Büyükşehir Meclis Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Memur Sen Başkanı Ali Musa Bina ile İzmir'in önde gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kamu yöneticileri katıldı. İftarda, şehit ve gazi aileleri de unutulmadı. 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında bombalanan Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit olan Şube Müdürü Dursun Acar'ın öğretmen eşi Özgül Acar ve kızı Elif ile Lice'de PKK'lı teröristlerce şehit edilen Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik'in babası Mehmet ile annesi Cennet Çelik de iftar davetine katılanlar arasında yer aldı.

TRT sanatçısı Ömer Faruk Özcan'ın ilahiler seslendirdiği gecede konuşan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür etti. İslamın paylaşma ve hoşgörü dini olduğunun altını çizen Yıldırım, "Ramazan ayının manevi ikliminde olduğumuz şu günlerde dahi PKK, FETÖ ve benzeri terör örgütlerinin, şer odaklarının saldırılarının devam ettiğini görüyoruz. Bu topraklara ait olmayan, vatan, bayrak, ezan gibi milletimizin kutsallarına saldıran bu maşalar, gereken cevabı alıyor ve almaya da devam edecekler. Bize düşen, birliğimizi, beraberliğimizi koruyarak, pekiştirerek geleceğimize sahip çıkmaktır. Bugün, burada oluşan tabloda bu vardır. Her kesimden binlerce İzmirli ile iftar ediyor olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Emeği geçen ve gönül soframızı bereketlendiren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan da Konak Meydanı'nda oluşan tablodan memnuniyetini dile getirdi. Konak Teşkşlatı'na teşekkür eden Kalkan, Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajını okudu. Konuşmasını, birlik ve beraberlik mesajlarıyla sürdüren Kalkan, "Bizleri bölemeyecekler, yenemeyecekler. Döktükleri kanda boğulacaklar. Ay yıldızlı al bayrağın altında toplanmaya devam edeceğiz. Birliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun" diye konuştu.

İftar programı, sanatçı Ömer Faruk Özcan'ın seslendirdiği ilahiler eşliğinde Semazenlerin gösterisiyle son buldu.(DHA)