Günlük yoğun çalışma programı arasında pek çok heyeti ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kez “yaşları küçük ama hayalleri büyük” minikleri konuk etti. Narlıdere Özel TAKEV ilk ve ortaokulu öğrencileriyle buluşan Başkan Kocaoğlu, onların "İzmir hayallerini" dinledi. “Başkan Amca”larından, masal evi, her mesleği deneyerek öğrenebilecekleri eğlence merkezi, büyük bir kütüphane, hemen yanında çocuk oyun alanı ve spor faaliyet alanları isteyen öğrenciler, bunlarla ilgili sorular sormayı da ihmal etmedi.

Çocukların çok geniş bir hayal dünyası olduğunu söyleyen öğretmenleri Beyhan Saygon “Bu şehri çok seviyor ve çok benimsiyorlar. Onların anlattıklarını duyunca biz de heyecana kapılıyoruz” dedi. Çocukların kütüphaneden park alanlarına kadar geniş bir yelpazede yetişkin gözüyle düşünülemeyen renkli fikirlere sahip olduğunu söyleyen öğretmenleri İkbal Yelda Devlen ise “Çocuklarımıza 'yaşadığın kenti tanıma ve yaşadığın yere sahip çıkma adına İzmir’de neler olmasını istersin?' diye sorduk. Onlar da çıkan fikirleri bir proje haline getirdi” dedi. Müdür Yardımcısı Osman Gedik ise “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Koc aoğlu’na bizleri dinlediği için teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın asla unutamayacakları bir buluşma oldu” diye konuştu.

Çocukları tek tek dinleyen Başkan Aziz Kocaoğlu ise, "Demokratik katılımda elbette çocuklarımızın da fikirlerini dinlemeliyiz ve onların söylediklerine kulak vermeliyiz. Demokrasi, çocuklarımızı da işin içine katarsak güçlenir. Her bireyin yaşadığı yerde mutlu olması önemlidir” şeklinde konuştu.