Kaynaklar'da bir kır bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve çok sayıda partili katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftara partililer yoğun ilgi gösterdi. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Karamollaoğlu, Arap ülkeleri ile Katar arasında yaşanan kriz hakkında yapı olarak örtüşen Müslüman ülkelerinin birbirine düşmesinin düşündürücü olduğunu söyledi. Müslümanların birlik olmaları gerektiğini kaydeden Karamollaoğlu, ''Bu dünyada maalesef zalimler gücü ellerine geçirmişler, kendi menfaatleri için o gücü sonuna kadar kullanmaktan çekinmiyorlar” dedi.

''Petrolü ve doğalgazı kesin Batı aleminde hayat durur''

Türkiye'nin önemli bir coğrafyada yer aldığını ve bu nedenle dünyada söz sahibi olmak isteyen devletlerin hedefi olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Bu bölge petrol ve doğalgaz yatakları olan bir bölge. Petrolü ve doğalgazı kesin Batı aleminde hayat durur. Dolayısıyla bu bölgeyi kendi ellerinde tutmak istiyorlar. Bu bölgenin başka bir özelliği de yaşayanların çoğunluğunun Müslüman olmasıdır. Bu coğrafyada yaşayan Müslümanlar büyük bir medeniyetin insanlarıdır. Hadisi Şerif'te olduğu gibi biz komşusu açken tok yatan bizden değildir diyoruz. Sadece Müslüman açken demiyoruz. Ama Batılılar benim karnım doyuyorsa, geri kalanın canı cehenneme diyor. Ne yapıp yapıp biz bunları kavga içinde tutalım diyorlar. Mezhep farklılıklarını, ırk farklılıklarını gündeme getiriyorlar. Kim bunları destekliyor, bu bölgede farklı emelleri olanlar. Bu bölgenin kaynaklarını sömürmek istiyorlar. Her iki tarafı da kendi verdikleri silahlarla donatıyorlar. Aklımızı başımıza almazsak biz bu beladan kurtulamayız" şeklinde konuştu. 

Müslümanların bir arada olması sonucunda Ortadoğu'da oynan oyunların bozulacağını ifade eden Karamollaoğlu, "Hakkın, adaletin, insanlığın ne olduğunu biz göstereceğiz. Ortadoğu'daki bütün ülkeleri kucaklarız. Biz gelirsek dünya değişir. Yeni bir dünya kurulur" diye konuştu.

OHAL'in uzatılmasını da eleştiren Karamollaoğlu, "15 Temmuz kalkışmasını bahane ederek mazlumun ensesinde boza pişirilmesine de razı değiliz. Böyle bir kalkışma sonrası OHAL ilan edilmesi tabiidir, normaldir. Acele tedbir alınması gerekiyordu. Birileri elindeki silahlarla sistemi değiştirmeye kalkıyor. Elbette karşısında duracaksınız. Ama OHAL'i siz olağan hale getirirseniz yok. Siz bu şartlar altında bile öyle müesseseler kuracaksınız ki insanlar haklarını arayabilecek" dedi. FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin tam karşısında olduklarını söyleyen Karamollaoğlu, yürütülen soruşturmaların daha hassas yapılması gerektiğini belirtti.

Genel Başkan Karamollaoğlu'nun konuşma yaptığı sırada kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. Partililerin telefon ışıklarıyla aydınlattığı kürsüde konuşmasına devam eden Karamollaoğlu, "Erbakan Hoca'nın bir sözü var, trafolar bile bize dayanamıyor" diye espri yaparak konuşmasını bitirdi. (İHA)