EGE MECLİSİ - Bu yıl 7’nci kez İzmirlilerle buluşan festivalin ilk günü etkinlikleri kapsamında Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğretim üyesi Beliz Güçbilmez’in ‘Tiyatro Hikayesini Nasıl Anlatır’ ile tiyatro sanatçısı Ceren Özcan’ın ‘Tiyatro ve Anlatı’ adlı atölye çalışmaları sanatseverlerle buluştu. Güçbilmez ve Özcan tiyatro sanatının inceliklerini atölyeye katılanlarla paylaştılar. Atölye çalışmasının ardından Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde kurulan sahnede tiyatro sanatçıları sokak oyunlarındaki başarılı ve etkileyici performansları ile göz doldurdu. Beliz Güçbilmez, Ceren Özcan ve Kemal Oruç’a Kadınlar Futbol Ligi Şampiyonu Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı’nın forması hediye edildi. İzmirli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği gece Praksis Grubu’nun verdiği coşkulu konser ile noktalandı. 

 

HERKES İÇİN TİYATRO

Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali’nin ikinci gününde birbirinden kaliteli etkinlikler yine İzmirli sanatseverlerle buluştu. İlk etkinlik Ege Halk Tiyatrosu ve 9 Eylül İktisat Oyuncuları tarafından sahnelenen ‘Deneysel Tiyatro Komünü’ oyunu oldu. Ardından Hatay Kılıçreis İhsan Alyanak Parkı’nda İlker Kılıçer tarafından bir pandomim gösterisi sunuldu. Günün bir başka etkinliği ise Türkan Saylan Benal Nevzat Salonu’nda tiyatrocu Elif Çongur’un ‘Bir Metni Çözümlemek’ adlı atölye çalışmasıydı. Konak Belediyesi’nin 2016-2017 dönemi kursiyerleri de festival kapsamında yılsonu gösterileri düzenledi. Eğitmenliğini Mehmet Küçükgünaydın’ın yaptığı yetişkin kursiyerler Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde ‘Ay Işığında Şamata’ adlı oyunu sahneye kondu. Günün son etkinliğinde Çınarlı Rekreasyon Alanı’ndaki Ayhan Işık Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.  ‘Uçurtma’nın Kuyruğu’ adlı iki kişilik komedi oyunu sahnelendi. Senaryosunu Türk Sineması ve Tiyatrosu’nun en büyük oyuncularından olan Savaş Dinçel’in yazdığı oyunun başrolleri televizyonun sevilen ismi İlker Ayrık ve Aykut Taşkın paylaştı. Çocukluğundan beri disiplinle yetiştirilmiş ve bu yüzden disiplini saplantı haline getirmiş bir adamın intihar etmeye kalkıştığı sırada daha önce hiç görmediği bir adamın kapısının çalması üzerine intihardan vazgeçerek misafir ettiği adamla kurduğu ilişkiyi konu alan iki perdelik oyunda Ayrık ve Taşkın başarılı ve eğlenceli performansları ile sanatseverlere unutamayacakları bir gece yaşattı.

SOKAKLAR SAHNEYE DÖNÜŞTÜ

7 gün sürecek festival kapsamında Kemeraltı Abacıoğlu Han, Kadifekale Piknik Alanı, Çınarlı Rekreasyon Alanı, Kılıçreis İhsan Alyanak Parkı ve Gültepe Meydanı’nda sokak oyunları, tek kişilik gösteri, pandomim ve çocuk oyunları sahnelenecek.