EGE MECLİSİ - Tüm Yerel Sen Sendikası İzmir Şube Başkanları ortak bir basın açıklaması ile  İzmir’de İBB dahil 31 belediye binasının Deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığı konusunda test edilmelerini istedi.

Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bilal Altıner ve Tüm Yerel Sen 2 Nolu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler   yaptıkları basın açıklamasında şöyle konuştular

“ Bugün yaşanan 6.2. lik deprem sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ana binası ve İzsu Genel Müdürlük binasında çalışan emekçilerimizin binayı nasıl terk ettiklerini  bizzat şahit olduk.bizde o an Ana binadaydık.Belediye birimlerimiz eski binalardır.Depreme dayanıklı olup olmadığı her zaman sorulmuştur.Deprem anında tüm çalışanlar aşağıya inmiş bir daha yukarı çıkmamışlardır.Çalışanlar binanın çatırdağını  hissetmişlerdir.Tüm çalışanları yarın işe nasıl gideceğiz korkusu sarmıştır.Ülkemizin  Deprem kuşağında olduğunu biliyoruz.Çok şükür  6.2 lik bu depremden hiç kimsenin burnu bile kanamadan kurtulduk.Peki yarın  daha şiddetli bir deprem olsa bu binalardan sağ çıkabilecekmiyiz.

Çalışanlar bu korku ve endişeden arınmak istiyor.Mevcut deprem sonrası  tüm belediye  binaları hemen  yarın tetkik edilmeli ve çıkacak raporlar hem İzmir Kamuoyu hemde çalışanlarla paylaşılmalıdır ki çalışanlarda işyerlerine güvenli olarak gidebilsinler. Unutmayalım ki insanları öldüren depremler değildir.

Ayrıca tüm belediye çalışanlarına  yönelik deprem anı canlandırılarak binanın nasıl tahliye edileceğine dair eğitimler verilmelidir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi,bağlı kuruluşlar ve ilçe belediyelerde çalışanlar kaderlerine terk edilmemelidirler.Bu gün bu depremden ders alınarak   çalışanların  daha güvenli bir binada hizmet vermesi sağlanmalıdır

Bizler bugüne kadar  çocuklarımıza daha çok depremden nasıl korunacaklarını nasıl kaçacaklarını nasıl kurtulacaklarını deprem anında nereye sığınacaklarını öğrettik.. Biz öyle binalar yapalım ki deprem anında oturduğumuz yerden kalkmaya ihtiyaç duymayalım. Herkes oturduğu yerde otursun sağa sola düşmesin. Çünkü binalarımızın sağlamlığına güvenirsek kim kalkar ki yerinden. Evlerimizde ve binalarımızda güveni hissedersek, yok masanın altına, kapının arasına saklan, duvarın kenarına git, bir eşyanın yanına yat dememize gerek kalmaz. Biz binalarımıza çok güvenemediğimiz için çocuklarımıza sarsıntı anında nereye saklanmaları gerektiğini öğretiyoruz. Bu bile aslında halen bu konuda ne kadar yol kat edeceğimizin göstergesi. Binalarımız sağlam olacak bunun başka yolu yok.'

Tüm Yerel Sen Sendikası İzmir Şubeleri olarak. İzmirde bulunan Tüm Belediye hizmet binaların test edilmesi hususunda gerekli yazışmaları yaptık.

 Unutmayalım İnsanı Deprem değil ihmal öldürür.