EGE MECLİSİ - İzmir'de evlerinin önündeki parkta kaybolan ve dedesinin telefonuna gelen ’Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz’ yazılı mesajdan kaçırıldığı belirlenen 10 yaşındaki Ceylin Atik, karşı apartmandaki komşusunun bodrumunda ölü olarak bulunmuştu. Ceylin Atik’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda incelendi. İlk belirlemelere göre Ceylin’in başının arka bölümünde travmatik bir bulgu sonrasında ekimoz ayrıca sütür (kafadaki kemiklerin birleşme yerinden ayrılması) tespit edildi.
 
İzmir Ödemiş'te kaybolan ve cansız bedeni günler sonra komşularının bodrumunda bir sandıkta bulunan Ceylin Atik'in ölümü Türkiye'yi sarstı! Vahşet sonrası komşu çift gözaltında.
 
10 yaşındaki Ceylin Atik’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda incelendi. İlk belirlemelere göre Ceylin’in başının arka bölümünde travmatik bir bulgu sonrasında ekimoz tespit edildi.
 
DHA'nın haberine göre raporda ayrıca sütür (kafadaki kemiklerin birleşme yerinden ayrılması) tespit edildi. Cesedin üzerinde tecavüze dair herhangi bir bulguya rastlanmadı. Örnekler alındı. İki gün havasız ortamda kaldığı için cenazede bozulmalar tespit edildi. Ceylin’in nasıl yaşamını yitirdiği gerekli testlerden sonra ortaya çıkacak.
 
 
'KORKTUM SAKLADIM'
 
Komşu Ş.T.’nin ilk ifadesinde, "Ceylin yere düştü öldü, ben de korktum sandığa sakladım" dediği belirtiliyor. Eşiyle birlikte gözaltına alınan söz konusu kadının 2 çocuğunun 2008 ve 2009'da hayatını kaybettiği öğrenildi. Cansız bedeni binanın bodrum katında, sandık içinde bulunan küçük çocuğun vahşice boğularak öldürüldüğü değerlendiriliyordu.
 
 
İKİ ŞÜPHE DEĞERLENDİRİLİYOR
 
Ceylin'in feci ölümüyle ilgili iki iddia da ortaya atıldı. Buna göre çiftin daha önce 2 kız çocuğunun öldüğü, psikolojik sorunlar yaşadığı ileri sürülen Ş.T.'nin Ceylin'i boğarak öldürdüğü ardından sandığa koyduğu ihtimali değerlendiriliyor.
 
 
Bir diğer ihtimal ise Ceylin'in fidye için kaçırılmış olabileceği yönünde. Ceylin'in kaybolmasının ardından dedesinin telefonuna "Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz" yazılı bir mesaj gelmişti. Bu mesajın komşu kadın Ş.T.'nin bir yakınına ait telefondan atıldığı belirlendi. Sabah'ın haberine göre Atik Ailesi'nin maddi durumunun iyi olması nedeniyle Ceylin'in fidye için kaçırılmış olabileceği ihtimali de araştırılıyor.(Faruk ÇARK /, DHA)