CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı adalet yürüyüşü çağrısına İzmir il örgütü de destek verdi. CHP İzmir Teşkilatı, başlattıkları yürüyüşü Ankara ekibi ile aynı tarihlerde İstanbul’da sonlandıracak. 

Cumhuriyet Meydanı’ndan başlatılan adalet yürüyüşüne yaklaşık 100 kişi katıldı. Katılımcılardan bazıları üzerlerine adalet tişörleri giyerken, adalet yazılı dövizler de taşındı. Sloganlar eşliğinde yürüyüşe devam eden CHP İzmir İl Teşkilatı birinci etabı Bornova ilçesi çıkışında tamamlayacak.

"İzmir'den 'adalet' diye haykırıyoruz"

Başlattıkları adalet yürüyüş mücadelesini devam ettireceklerini belirten CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Hepinizin bildiği gibi çok değerli milletvekilimiz, yurtsever insan, demokrasiye bağlı insan Enis Berberoğlu, haksız bir yargı kararı ile 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmıştır. Bunu hem CHP olarak hem de yurttaşlarımız olarak böyle bir kararı doğru, adil görmüyoruz. Bu karar haksız bir karardır, hukuka uygun bir karar değildir. Bu hukuksuzlukları, adaletin bu gölge altında verdiği kararların artık bir son bulması için Genel Başkanımız’ın ‘Adalet istiyorum’ çağrısıyla başlattığı Ankara’dan yürüyüşünü biz İzmir olarak da yürekten destekliyoruz. Bu haksızlığın, yanlış kararın artık son verilmesini istiyoruz: Adalet istiyoruz, hukukun üstünlüğünü istiyoruz, bağımsız Türk mahkemeleri istiyoruz. Bu amaca yönelik olarak Genel Başkanımız’ın başlattığı adalet mücadelesine İzmir’e yakışır şekilde katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayarak Bornova çıkışına kadar adalet yürüyüşünün birinci etabını gerçekleştireceğiz. Ardından Manisa, Balıkkesir örgütü ile birlikte bu mücadelemiz, bu tavrımız devam edecek. Genel Başkanımız İstanbul’a gelinceye kadar biz de özgürlükleri, barışı, adaleti savunacağız. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Eğer bir yerde adalet tartışılıyorsa orada tehlike var demektir. Adaletin mülkün temeli olduğuna inanan cumhuriyetçi insanlar olarak adalet istiyoruz. İzmir’den ‘adalet’ diye haykırıyoruz” diye konuştu.(Atakan Şen - Abdülaziz Baydilli / İHA)

 

"Adalet Yürüyüşü'nün ilk etabını tamamladı

Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüşün ilk etabı, Manisa yolundaki Bornova ilçe çıkışında yer alan Evka 3 ile Topçu Alay Komutanlığı'nda sonlandırıldı. Yaklaşık 20 kilometre yolun kat edildiği yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, il teşkilatı ve çok sayıda partili katıldı.

Yürüyüş boyunca vatandaşlar sloganlar atarak, ellerinde ‘Adalet’ yazılı dövizler taşıdı. Kısa süreli gerginliğin de yaşandığı yürüyüşte, bir grubun yasa dışı slogan atması üzerine, güvenlik güçleri grubu uyararak müdahale etti. Yaklaşık bin kişinin katıldığı adalet yürüyüşünün ilk etabı Bornova ilçesi çıkışındaki Evka 3, Topçu Alay Komutanlığı’nda tamamlanırken, yürüyüşe yarın kaldığı yerden devam edilecek.(İHA)