Karşıyaka, alacakları için Futbol Federasyonu kanalıyla kulübe ihtarname gönderen Mustafa Aşan, Onur, Arif, Metin, Hakan, Fatih ve Ali Say'ın paralarını Yaşar Holding'in desteğiyle ödeyip, bu futbolcuların serbest kalmalarını önledi. Holdingten futbol için 1 milyon TL geri ödemesiz kaynak alan yönetim, sözleşmeleri biten takımın tecrübeli isimleri Tayfun, Abdülhamit ve Behram'la da kontrat yeniledi.

Son olarak geçen sezon attığı 18 golle takımın skor yükünü çeken Can Erdem'le de yeniden anlaşan Karşıyaka, federasyona başvuran Anıl ve serbest kalma hakkı kazanan Ali Kemal'i de bırakmayacak. Geçen sezonki kadrosundan yalnız sözleşmesi biten Cenk ve Okan'la yeniden anlaşamayan yeşil kırmızılı kulüp, altyapıdan kaleciler Efe Öcal, Erdoğan Acar, orta saha oyuncuları Görkem Ali Kınay, Ersagun Akbar Karaman, sağ kanat Mahir Aydın, sol bek Serhat Söğüt ve stoper Özgür Güler'i profesyonel yapıp kadroyu tamamlayacak. Karşıyaka, yeni sezon peşinatları için şimdiden kaynak arayışına başladı.

 

YENİ ADAY İSKENDER

Teknik direktör Atilla Güneş'le yollarını ayıran Karşıyaka'da arayış sürüyor. Futbolda altyapıdan A takıma kadar her kategoride tek yetkili olacak bir isim arayan yeşil kırmızılılarda görüşmeleri bizzat yürüten Başkan Mutlu Altuğ, bu arada Ufuk İskender'i gündeme aldı. Medipol Başakşehir'de bir dönem Abdullah Avcı'nın yardımcılığını yapan İskender, son olarak Anadolu Üsküdar 1908 Spor'u çalıştırdı. Ahmet Akcan'la da görüşmeleri sürdüren Karşıyaka'nın listesindeki Yalçın Koşukavak ise İstanbulspor'da kaldı.(DHA)