Ramazan Bayramı tatili için yola çıkan vatandaşlar, TEM otoyolunun Bolu kesiminde araç kuyruğuna neden oldu. İstanbul'da ise dün öğle saatlerinden itibaren başlayan bayram trafiği yoğunluğu sahur vaktine kadar devam etti. İBB trafik yoğunluk haritasına göre saat 09.00 itibariyle de yoğunluk yüzde 4 seviyesine kadar düştü.

Ramazan Bayramı tatili için İstanbul'dan sabah saatlerinden itibaren  yola çıkanlar, TEM otoyolunun Ankara yönü Bolu Dağı Tüneli kesimi ve Kuruçay  mevkisi ile Gerede Karadeniz bağlantı yolunda yoğunluk oluşturdu. Yoğunluk nedeniyle güzergahta zaman zaman hasarlı ve yaralamalı trafik  kazaları meydana geliyor. 

Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güzergahlarda aldığı ek tedbirlerle  ulaşımın durmaması için aralıksız çalışıyor. Otoyolun belirli kesimlerinde de Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı  ekipler tarafından radarlı hız kontrolü uygulanıyor. Karayolları ekipleri ise Bolu Dağı Tüneli güzergahını bölgede bulunan  87 kamera ile Tünel Kontrol Merkezi'nden takip ediyor. Trafik ekipleri sürücülerden, aşırı hız, yakın takip, hatalı sollama  yapmamalarını ve araçlarında aşırı yük taşımamalarını istedi.   Emniyet kemerinin önemine de değinen ekipler, kemerin araçta  bulananları hayata bağladığını kaydetti.

İstanbul'da bayram trafiği iftar vaktine kadar sürdü

İSTANBUL'da öğle saatlerinden itibaren bayram trafiği yoğunluğu artmaya başladı. Özellikle İstanbul'un çıkış noktalarındaki gişelerde uzun araç kuyruğu oluştu. Çamlıca gişeler, Mahmutbey, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin yoğunluk haritasında göze çarpan noktalar. Anadolu yakasında TEM ve D-100'deki trafik Kocaeli sınırına dayandı. 

Yüzde 4'lere kadar düştü

Akşam saatlerinde İstanbul'un çıkış noktalarında trafik yoğunluğu daha da arttı. Çıkış noktalarında iftar vaktine kadar trafik yoğun olarak seyretti. İftar vaktinde, İBB trafik yoğunluk haritasına göre trafik, yüzde 10'lara kadar düştü. İftarın ardından yine çıkış noktalarında trafik yoğunluğu arttı. İftarın ardından trafik yoğunluğu yüzde 26'ları gördükten sonra tekrar düşüşe geçti. Sabah saatlerinde ise yüzde 4'lere kadar geriledi

Bu arada polis, İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na girişlerde şüpheli araçları durdurarak kontroller yaptı. Araçlardaki kişiler indirilerek üzerleri aranıp kimlik kontrolünden geçirilirken araçların içerisi arandı. Trafik polisleri de otogardan yolcu alan otobüslerde denetimler yaptı. Ekipler, otobüs sürücülerinin evraklarını kontrol etti.(Milliyet)