EGE MECLİSİ - Muğla'da, sürücüsünün yasak olan yerden dönüş yaptığı otomobile, arkadan gelen başka bir otomobil çarptı. Kazada 7'si çocuk 12 kişi yaralandı.Kaza, bugün saat 13.00 sıralarında Muğla- Denizli Karayolu Ortaköy Mevkii'nde meydana geldi.

Zeynep Üçvet'in kullandığı 35 EB 3460 plakalı otomobil, kırsal Ortaköy Mahallesi'ne dönmekte geç kalınca kavşağı kaçırdı. Bunun üzerine Üçvet, 100 metre ilerdeki dönüşün yasak olduğu yerden mahalleye girmek için sol şeride geçti.

Bu sırada aynı yöne giden Onur Uzunlar'ın kullandığı 34 SZ 3382 plakalı otomobil Üçvet'in otomobiline sol arka taraftan çarptı. Kazada her iki otomobilin sürücüsü ile araçlarda bulunan Sabri Toprak, Sabiha Toprak, Yağmur Toprak, Çınar Karagöz, Doğa Üçvet, Deniz Utku Üçvet, Ayşen Etlacankuş, Can Etlacankuş, Müzeyyen Özuysal ve Gökhan Öztürk yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel bir hastaneye kaldırılıp, tedaviye alındı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi. Kaza dolayısıyla Muğla - Denizli karayolunda trafik, bir süre kontrollü şekilde verildi. Öte yandan, sıcak havada kaza yerinde çalışmalarını sürdüren polis ve jandarma ekiplerine, köylü bir kadın bardakla su verdi. (Cavit AKGÜN/DHA)