EGE MECLİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünün son durağı olacak İstanbul Maltepe’de yapılacak büyük adalet mitingine rekor bir katılım yapmaya hazırlanıyor.CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun devam ettiği adalet yürüyüşünün sona ereceği Maltepe’de, 9 Temmuz’da yapılacak olan adalet mitingine İzmir’in katılımını görüşmek üzere CHP İzmir İl Başkanlığında toplanan CHP İzmir İlçe başkanları toplantıda, isteyen tüm İzmirlilerin adalet mitingine katılımının sağlanması için çalışma yapılması kararlaştırıldı. Toplantıdan İzmir’in mitinge katılımıyla ilgili olarak yapılacak duyurularda “ Adalet İçin Bekle Bizi İstanbul” sloganı belirlendi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven “ Bu yürüyüşünün de, adalet isteğimizin de rengi, dili, partisi, mezhebi yok. Herkes için adalet, Türkiye için demokrasi istiyoruz. Yürüyüşün finaline İzmir’den katılmak isteyen tüm vatandaşlarımızı götürmek istiyoruz” dedi. Güven şunları ifade etti.

TÜRK BAYRAĞI VE ADALET TİŞÖRTLERİ

9 Temmuz Pazar günü, İstanbul Maltepe’de yapılacak adalet mitingine katılım sağlayacakların, mitinge sadece Türk bayrağıyla katılımlarının sağlanacağı, İzmir’den katılacaklara ön tarafında “adalet”, arka tarafında “İzmir” yazan tişörtler dağıtılacağı, mitingin duyurusu için billboard, gazete ve radyo reklamları verileceği belirtildi.