Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu, Adalet Yürüyüşü nedeniyle CHP'yi eleştirdi ve terör örgütlerini desteklemekle suçladı. Erdoğan, "İlla hak arayacaksanız, gidin FETÖ, PKK, DHKP-C davalarının görüldüğü mahkemelere, şehitlerin, gazilerin hakkını arayın" dedi. Sert sözlerle ithamlarda bulunan Erdoğan, Adalet Yürüyüşü'ne katılanları "taammüden vatana ihanet suçuna ortak" olmakla suçladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu: "FETÖ ihanet çetesinin dümen suyuna girdiler. Ülkesine iftira atanları korumak için yolları arşınlıyorlar."

"Adalet istiyorsanız o mahkemelere gidip şehitlerin gazilerin hakkını arayın. Konunun milletvekili dokunulmazlığı ile ilgisi yok. Kamudan ihraç edilen  ve açlık grevi başlatanlara yine bunlar sahip çıkıyor. Hiçbirinin derdi demokrasi değil."

"Gidin tabutlarına omuz verdiğiniz eli kanlı canilerin yetim ve öksüz bıraktığı çocuklarını anın. Buradan diyoruz ki, darbecileri bırakın darbeye maruz kalanları suçlayanlara yazıklar olsun."

ADETA DÜNYAYI AYAĞA KALDIRIYORLAR

CHP'nin temsil ettiği çizgi, siyaseten muhalif olma, farklı duruş sergileme, siyaseten farklı söylemde bulunma boyutunu aşmış, terör örgütüne ve özellikle onların ülkemize kışkırtan güçler haline geldiğini görüyoruz. Şimdi millete karşı siyaset yapmaya başlamışlardır. Adalet diyen ama adaleti sağlamakla görevli Anayasa Mahkemesi'ne saldıran bir zatın derdi asla adalet ve hukuk olamaz. Bir kez şehitlerimizi andıkları gazilerimize şifa dilediklerini duymadıklarımız ne yazık ki, teröristler ve onlara yardım edenler için adeta dünyayı ayağa kaldırıyorlar.

GİTTİĞİNİZ YOL KANDİL'İN PENSİLVANYA'NIN YOLU

CHP'nin bugün geldiği nokta terör örgütleriyle ittifak noktasıdır. Terör davalarına saldırıyorsanız Türk adaletini itham ediyorsanız, yaptığınız iş bu ülkenin hayırına asla değildir. Terör örgütlerine karşı aklınızdan geçirmediğiniz yürüyüşü teröre destek vermek için başlatıyorsanız yaptığınız işin adalet olduğuna kimseyi inandıramazsınız. Siz adaleti savunmuyor tam tersine zulmü yüceltiyorsunuz. Gittiğiniz yol Kandil ve Pensilvanya'nın yoludur.

Gidin FETÖ, PKK, DHKP/C davalarının görüldüğü mahkemelere şehitlerin, gazilerin, milletin hakkını arayın. Gidin tabutlarına omuz verdiğiniz eli kanlı canilerin yetim ve öksüz bıraktığı çocuklarını anın. Buradan diyoruz ki, darbecileri bırakın darbeye maruz kalanları suçlayanlara yazıklar olsun. Kendi milletvekillerinin dünyanın her yerinde vatana ihanet suçu kapsamında kabul edilen eylemine sahip çıkanlar aslında temaden aynı suça ortak olmaktadır.(Milliyet)