Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez,  İzmir'in Menderes ilçesinde makilikte başlayıp ormana sıçrayan yangınla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Üzmez, "Yangından son durum, şu anda iyiye doğru gidiyor, sanıyorum, 500 hektarın üzerinde bir alan zarar gördü. 2-3 nokta kaldı" dedi.

 

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez şunları söyledi:

Burada 9 helikopter, 4 uçak çalışıyor. 128 itfaiyemiz çalışıyor. 2000'e yakın işçi, mühendis, memur yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Bütün araçlarımız 5'te havalandı, 6'yı 9 geçe helikopterimiz düşmüştür. Düşmesine rağmen 5 kişilik personelin 5'i de yüzerek çıkmışlardır.

Ben oradan geliyorum. can kaybına sebep olacak ağır bir yaralanma yok. Muhtemelen helikopterde bir güç kaybı oldu. Allah başka kazalar vermesin.

Yangından son durum, şu anda iyiye doğru gidiyor, sanıyorum, 500 hektarın üzerinde bir alan zarar gördü. 2-3 nokta kaldı.

Buraya Türkiye'nin bütün gücünü aktardık. Bu kadar çaba, gayret bir ihmalin sonucunda boşa gitmiş olmasın. (Habertürk)

 

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İzmir'in Menderes ilçesinde başlayan ve hızla yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın söndürme uçak ve helikopterleri sürekli Tahtalı Barajı'ndan aldıkları suyu alevlerin üzerine boşaltıyor.

Peş peşe göle alçalan helikopterler 'Bambi' adı verilen su tanklarını doldurarak yeniden havalanıyor. Dumanların gökyüzünü kapladığı, alevlerin yükseldiği noktalara ilerleyen helikopterler suları yanan ağaçların üzerine boşaltıyor. Helikopterlerin ardı ardına bıraktığı sularla bu sefer gök yüzüne su buharı yükseliyor.

Karadan mücadele de çevre illerden de gelen arazözlerin katılımıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın barajdan yol kenarına kadar çektiği yaklaşık 20 cm çaplı 3 kilometre uzunluğundaki hortumdan su alan arazözler yangının devam ettiği noktalara ilerliyor.