Alman basınına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizi konuşturmayarak intihar ediyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenecek G20 Zirvesi öncesi Alman medyasına önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Hamburg’da gerçekleştirilecek G-20 zirvesi öncesinde haftalık yayın yapan Die Zeit’e konuştu. Erdoğan kendisinin Almanya'da yaşayan Türkler'e hitap etmesiyle ilgili olarak Almanya'nın yasakçı tavrına tepki gösterdi ve "Bizi konuşturmayarak intihar ediyorlar" dedi. 

İADE EDİLMEDİKLERİ SÜRECE ALMANYAYI TERÖRİSTELRİ KORUYAN ÜLKE OLARAK GÖRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Almanya ile Türkiye’nin birbirine ihtiyacı olan iki ülke olduklarını vurgulayarak, “FETÖ destekçilerini iade etmediği sürece Almanya’yı teröristleri koruyan ülke olarak göreceğiz” diye konuştu. 

"Almanya Başbakanı Merkel ile bir sorunum yok" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Almanya ve Türkiye'nin birbirine ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, ABD ve Rusya arasında seçim yapmaya zorlanmamalı" görüşünü de dile getirdi.

ERDOĞAN YARIN MERKEL'LE GÖRÜŞECEK

Öte yandan Alman Sözcü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın saat 19.00'da Alman Başbakan Merkel ile görüşeceğini açıkladı. (Hürriyet)